iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Шоколадова терапия


Спа процедурите с „опаковане” на тялото се предлагат във всички спа центрове и имат благотворно въздействие върху целия организъм. За тези терапии се използват морски водорасли, глина, билки, а също и... шоколад.

image


Защо шоколад?
Забележителният ефект на шоколада върху кожата е бил добре познат в Древна Индия, където жените го използвали за разкрасяване. Пренесен в Европа, шоколадът е употребяван преди всичко като напитка и съставка за сладкарските изделия. Постепенно започва и използването му с козметична цел. Установено е, че шоколадът овлажнява, подхранва и омекотява кожата, стимулира синтеза на колаген и еластин (протеините, отговорни за еластичността на кожата), възвръща гладкостта, естествения й блясък и жизненост. Кофеинът, който се съдържа в шоколада, активира обмяната на веществата, почиства кожата в дълбочина, спомага за намаляване и отстраняване на целулита. И всичко това е съчетано с цялостно въздействие на шоколада върху организма – подобрява настроението, премахва нервното напрежение, зарежда с нова енергия.
През последните години някои френски компании разработиха козметични продукти за домашна употреба, съдържащи шоколад (крем за лице Le Fondant O Chocolat, маска за лице La Mousee O Chocolat, скраб за тяло Le Granit O Chocolat и др.).
Как протича процедурата?
Първата стъпка е почистване на кожата с подходящ скраб, за да се отстрани повърхностния слой мъртви клетки и да се улесни проникването на активните съставки от шоколада в дълбочина. Прилага се масаж със специфични техники, които стимулират кръвообращението и подготвят тялото за шоколадовата терапия. Следва нанасяне на козметичен шоколад на цялото тяло или само на проблемните зони, „опаковане” с фолио и завиване с термоодеяло, което поддържа постоянна (предварително зададена температура). Терапията е с продължителност 30 минути, след което тялото се „разопакова” и се взема душ.
Препоръчително е след процедурата да си починете в зоната за релакс за около 15–20 минути.

Терапия с шоколад в домашни условия
Шоколадовата терапия е лесно изпълнима и вкъщи, но не бива да забравяте, че става въпрос за физиотерапевтична процедура, която се изпълнява от квалифицирани специалисти. Затова в домашни условия се препоръчва да нанасяте шоколада не на цялото тяло, а само на проблемните зони.
Шоколадът за процедурата трябва да е козметичен, но може да използвате и обикновено какао на прах (без мляко и захар). Сместа се приготвя като в половин литър гореща вода прибавите 200 грама какао на прах и разбъркате до пълното му разтваряне. Първо почистете кожата с подходящ скраб, след което нанасете сместа на проблемните зони на няколко слоя до получаването на пласт не по-малък от 2 мм. „Опаковайте” тези участъци с фолио и се завийте с топло одеяло. След 15 минути отстранете фолиото и вземете душ. След процедурата не е необходимо да нанасяте крем или лосион за тяло (освен в случаите на много суха кожа) – кожата е добре хидратирана, мека и гладка.
Противопоказания
Сърдечносъдови и онкологични заболявания, обострени хронични болести, повишена функция на щитовидната жлеза и др.


2012-10-23 | SPA | Редактор: Поли Манолова

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 39 Вчера 65
Общо 319300 за 2349 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.