iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


hot! Цвят на очите и характер


Много можем да разберем за човека срещу нас и то не само от думите и постъпките му, но и от т.нар. невербални прояви – позата, жестовете, движенията, осанката, походката, изражението на лицето, предпочитанията относно дрехите и прическата. Освен тези прояви има и чисто физически данни, с които се занимава т.нар. физиогномика.

image


Различната форма на носа, челото, устните и дори бръчиците по лицето – отразяват едни или други качества на личността. Важна роля има цветът на очите, който в най-голяма степен определя черти от нашия характер. Колкото по-наситен е цветът на очите ни, толкова по-силно са изразени силата и енергичността ни. И обратното – по-светлият цвят „говори” за повишена чувствителност и лесна ранимост. А наличието на повече цветови оттенъци е признак за силно изразена индивидуалност и творческо мислене.

Зелени и пъстри очи
Хората със зелени или пъстри очи се отличават с упоритост, издръжливост и стабилност. Отстояват принципите си и не се огъват пред каквито и да било трудности. В състояние са да работят неуморно за осъществяване на плановете си, а когато си набележат цел – вървят към нея последователно, преодолявайки всички препятствия по пътя си. Много добри организатори с авторитет и отлични професионалисти, които непрекъснато се стремят към самоусъвършенстване и обогатяване на познанията. Здраво стъпили на земята, със силно развито чувство за справедливост, те обмислят всичко внимателно и могат да намерят правилен изход от всяка ситуация. Коректни, строги и отговорни, рядко са многословни. Това е едната страна от двойнствения им характер, а другата е свързана със загадъчност и тайнственост – днес са добронамерени, а утре може да бъдат съвсем различни. Предусещат намеренията на човека срещу тях и веднага могат да го поставят на мястото му. А ако някой дълбоко ги е засегнал, не забравят обидата и дори след години ще намерят начин да му отмъстят.
Предпочитат да избягват преките конфликти и могат умело да манипулират другите. В душата си са добри, склонни на отстъпки и компромиси. Но... не допускат никой да им се качи на главата – горди и независими са и не прощават подобно отношение. В любовта са способни на дълбоки чувства и вярност, но... само ако открият своя идеал и силно се влюбят. А това не е никак лесно, тъй като те предявяват високи претенции както към себе си, така и към приятелите си. Стремят се към съвършенство и са в търсене на перфектния партньор. Въпреки своите сдържаност и строгост, дълбоко в душата си са много нежни, отзивчиви и емоционално уязвими. Външно са непристъпни и независими, но ако успеете да спечелите доверието им, се превръщат в страхотни приятели.

Сини очи
Притежателите на сини очи по природа са романтици и мечтатели. Често са в плен на различни емоции, обичат и да фантазират. Жените харесват нежните, галантни ухажвания. Приемат всичко със сърцето и душата си, чувствителни и лесно раними са. Представителите и на двата пола са взискателни към себе си, упорити и решителни. Умеят да отстояват принципите си и да се борят докрай за постигане на набелязаните цели. Проявяват гъвкавост и бързо се ориентират в обстановката, което им позволява да взимат правилни решения в трудна ситуация. Добри лидери, понякога – в сянка. Някои от хората със сини очи са надменни, високомерни, конфликтни и злопаметни. Харесва им да влизат в спорове дори заради самия спор. Склонни са към чести смени на настроението, проявяват и немалко капризи. Лесно се засягат и обиждат, а обидата помнят дълго време. Под влияние на настроението си нерядко са раздразнителни и избухливи. Всичко зависи от техните симпатии и антипатии. В любовта са непостоянни, харесват разнообразието и обикновено са в търсене на нови преживявания.

Черни и тъмнокафяви очи
Активни, страстни, импулсивни и енергични хора. Инициативни и предприемчиви, те не могат да стоят на едно място. Непрекъснато се стремят към покоряване на нови върхове в бизнеса, работата, любовта. Притежават властен характер и са родени лидери. Отличават се с горещ темперамент и невероятна чувственост. Излъчват неподправено обаяние, топлина и сексапил. Обичат да са в центъра на вниманието, да са харесвани и търсени както за добри приятели, така и за делови партньори. Важно е във всичко да са първи и влагат немалко труд и сериозни усилия за осъществяване на своите цели. Амбициозни, горди и упорити, почти винаги заредени със страхотна позитивна енергия. Но това не означава, че гледат света през розови очила – напротив, здраво са стъпили на земята и точно преценяват всеки свой ход. Решенията им не винаги са правилни, но те съумяват с лекота да излязат от конфликтна ситуация. Понякога са напористи и агресивни, но не таят лоши чувства – просто така са устроени. Самоуверени и решителни, те смело се впускат в нови начинания. Харесват пътешествията, опознаването на нови страни и култури. Остоумни и общителни, с лекота се сближават с непознати хора и изграждат трайни приятелски взаимоотношения. Бързо се влюбват, когато човекът срещу тях им допадне като характер и визия, но и лесно ще го забравят, ако се окаже, че не е на тяхното ниво или ги разочарова с поведението си.

Светлокафяви очи
На хората със светлокафяви очи не им достига увереност в собствените сили и възможности. Затова и проявяват нерешителност, дълго време обмислят плановете си преди да се впуснат в реализацията им. Понякога се и отказват от първоначалните си намерения. Случва се да се отдадат на мечтите си, вместо да преминат към активни действия. В трудни ситуации проявяват пасивност и чакат друг да им даде съвет как да постъпят. Но си имат и положителните черти – трудолюбиви, скромни, добронамерени и старателни. Въпреки че от време на време летят в облаците, те са практични, надеждни и верни приятели, на които може да се разчита за подкрепа. Чувствителни са и лесно се обиждат, но не са отмъстителни. Независимо от външните податливост, доброта и отзивчивост, в душата си хората със светлокафяви очи са достатъчно упорити и се стремят да правят всичко по своя си начин. Ако се научат да разчитат само на себе си и да слушат вътрешния си глас, могат да постигнат много големи успехи в живота. В любовта са доверчиви и всеотдайни, раздават се изцяло на любимия човек. Това за съжаление може да им изиграе лоша шега – ако техният партньор не е добронамерен, връзката ще приключи с разочарование, болка и обида, които не е лесно да бъдат преодолени.

Сиви очи
Хората със сиви очи са умни, практични, добросъвестни и любознателни. Спокойни и с огромни познания, те са отличен събеседник, с когото може да се разговаря на всякакви теми. Реалистичната им преценка за нещата от живота ги прави надеждни и сигурни делови партньори. Отличават се със самостоятелност и увереност в собствените сили, верни приятели са и на тях винаги може да се разчита за съвет или подкрепа в труден момент. С такъв човек до себе си ще се чувствате сякаш ви пази здрава каменна стена – той ще ви помогне, посъветва или направо ще реши проблема вместо вас.
Но... на притежателите на сиви очи не им достига емоционалност – сдържани са и понякога суховати. Затова пък се отличават с постоянство, вярност и упоритост. Никога не се крият от проблемите, а събират всичките си сили, познания и опит и успешно преодоляват препятствията по пътя си. Винаги са на висота, когато се опират на интелекта си. Сложно им в ситуации, които изискват проявата на чувства. Трудно се влюбват, но когато това се случи, са изключително предани на любимия човек и едва ли биха се впуснали в любовни авантюри.2012-10-15 | Hot&Cold | Редактор: Поли Манолова

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 46 Вчера 65
Общо 319307 за 2349 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.