iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


cold! Може ли да бъде преодоляна изневярата?


Изневярата... Обикновено научаваме последни... но когато разберем, че любимият до вчера човек ни е предал, изведнъж светът около нас се срива, осъзнаваме, че живеем в сянката на лъжи и заблуди. Каква е истината? Какво да правим? И най-важният въпрос – в състояние ли сме да преодолеем изневярата? И въпреки болката да продължим заедно напред?...

image


Да, когото и да попитате за изневярата – ще реагира остро и ще отрече (поне на първо четене), че би простил подобно предателство. Разбира се, тук изключваме т.нар. отворени връзки, както и двойките, които по взаимно съгласие търсят начини да разнообразят сексуалния си живот с други партньори.
В повечето от случаите става въпрос за нормално семейство, в което един от партньорите по една или друга причина кривва встрани. Няма да разглеждаме причините, довели до изневяра – те са различни (макар и най-често срещаната да е СЕКС), а по-скоро дали можем да преодолеем този толкова неприятен момент.
Мигът, в който разберем, че партньорът ни е изневерил, е най-критичен, според психолозите. Защото точно тогава губим способността си да мислим трезво и да оценяваме правилно ситуацията. Болката от обидата и предателството спрямо нас заглушава гласа на разума и (искаме или не) емоциите ни завладяват изцяло.
Преди всичко трябва да сме наясно, че в този момент „говори” оскърбеното ни себелюбие и наранена гордост. Най-разпространеният модел на поведение както при мъжете, така и при жените в подобен момент е гневът, ескалиращ до яростен и груб скандал. Това е абсолютно неприемлив вариант, който само влошава и без това неприятната ситуация. Също така неправилно е и желанието на засегнатата страна да си отмъсти чрез намирането (почти веднага) на любовник/ца. А понякога мъжът/ жената просто си тръгва, защото не е по силите му/й да се справи със стиуацията.
Но ако обичате любимия човек от цялото си сърце и душа и сте готови да се борите за него/нея, то имайте предвид, че е най-тежко да преживеете заедно известен период от време (средно 3-6 месеца) след изневярата.
Любимият човек все още не е направил своя избор, той/тя се колебае и не търси прошка от вас. Правилното ви поведение в тези моменти може да изиграе важна роля. Затова най-добре е да се вземете в ръце, да се успокоите и да се постараете да не направите грешка.
Какво препоръчват специалистите?
1. Не заемайте позицията на жертва. Ще изглеждате жалко, обвинявайки партньора си, и само ще го/я подтикнете към този/тази, които не устройват неприятни сцени и не изпадат в истерии.
2. Не се стремете към постоянно разобличаване. И недейте с маниакалност да търсите нови признаци на изневяра, като преглеждате неговия/нейния телефон и четете смс-те или питате кой звъни, или пък претърсвате джобове и чанти. Наистина ли ви е необходим повод за поредните обвинения? Да, вашият партньор изпитва чувство на вина, но, по правило, то не трае дълго и може да се превърне в открита агресия. А и вие се измъчвате – наистина ли искате това?...
3. Личните срещи с любовника/цата са много разпространена грешка. Абсолютно е безсмислена подобна среща, тъй като вашите думи няма да бъдат чути и няма да имат никакво въздействие. Той/тя също търси любов и щастие и не се интересува с какви методи и средства ще постигне това, което желае.
4. Не поставяйте ултиматуми. Не предоставяйте пред него/нея избор: или Аз, или Той/Тя. В повечето случаи това завършва с поражение за вас, тъй като новите чувства към любовницата/любовника са още пресни и силни, много повече от чувството на вина към вас. Скоро след такъв ултиматум изборът няма да е във ваша полза.
5. Не се опитвайте да провокирате ревност в него/нея – сайтове за запознанства, случайни мимолетни връзки, провокиращо облекло или предизвикателно поведение не са добро решение на проблема. Партньорът ви може да реши, че вие просто търсите любовни авантюри и поставяте отношенията си с него/нея като отворена връзка, която дава право на изневери.
6. Не изключвайте своята вина за настъпилата изневяра. Анализирайте поведението си внимателно, отчетете своите качества, но и недостатъци, и се постарайте бързо да отстраните грешките, които волно или неволно сте допуснали във вашата връзка.

Да, трудно е да се прости изневяра и не всеки човек е в състояние да прости, изисква се невероятна сила на характера, както и други качества. Но... всеки решава сам за себе си как да постъпи в подобна ситуация. А само времето може да покаже дали сме били прави или не.

2012-10-10 | Hot&Cold | Автор: Вяра Христова

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 48 Вчера 65
Общо 319309 за 2349 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.