iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Какво ви подариха за 8-ми март?:

Както всяка година - цветя.

Парфюм, стилно бижу или козметика.

За съжаление - нищо.


cold! Може ли да бъде преодоляна изневярата?


Изневярата... Обикновено научаваме последни... но когато разберем, че любимият до вчера човек ни е предал, изведнъж светът около нас се срива, осъзнаваме, че живеем в сянката на лъжи и заблуди. Каква е истината? Какво да правим? И най-важният въпрос – в състояние ли сме да преодолеем изневярата? И въпреки болката да продължим заедно напред?...

image


Да, когото и да попитате за изневярата – ще реагира остро и ще отрече (поне на първо четене), че би простил подобно предателство. Разбира се, тук изключваме т.нар. отворени връзки, както и двойките, които по взаимно съгласие търсят начини да разнообразят сексуалния си живот с други партньори.
В повечето от случаите става въпрос за нормално семейство, в което един от партньорите по една или друга причина кривва встрани. Няма да разглеждаме причините, довели до изневяра – те са различни (макар и най-често срещаната да е СЕКС), а по-скоро дали можем да преодолеем този толкова неприятен момент.
Мигът, в който разберем, че партньорът ни е изневерил, е най-критичен, според психолозите. Защото точно тогава губим способността си да мислим трезво и да оценяваме правилно ситуацията. Болката от обидата и предателството спрямо нас заглушава гласа на разума и (искаме или не) емоциите ни завладяват изцяло.
Преди всичко трябва да сме наясно, че в този момент „говори” оскърбеното ни себелюбие и наранена гордост. Най-разпространеният модел на поведение както при мъжете, така и при жените в подобен момент е гневът, ескалиращ до яростен и груб скандал. Това е абсолютно неприемлив вариант, който само влошава и без това неприятната ситуация. Също така неправилно е и желанието на засегнатата страна да си отмъсти чрез намирането (почти веднага) на любовник/ца. А понякога мъжът/ жената просто си тръгва, защото не е по силите му/й да се справи със стиуацията.
Но ако обичате любимия човек от цялото си сърце и душа и сте готови да се борите за него/нея, то имайте предвид, че е най-тежко да преживеете заедно известен период от време (средно 3-6 месеца) след изневярата.
Любимият човек все още не е направил своя избор, той/тя се колебае и не търси прошка от вас. Правилното ви поведение в тези моменти може да изиграе важна роля. Затова най-добре е да се вземете в ръце, да се успокоите и да се постараете да не направите грешка.
Какво препоръчват специалистите?
1. Не заемайте позицията на жертва. Ще изглеждате жалко, обвинявайки партньора си, и само ще го/я подтикнете към този/тази, които не устройват неприятни сцени и не изпадат в истерии.
2. Не се стремете към постоянно разобличаване. И недейте с маниакалност да търсите нови признаци на изневяра, като преглеждате неговия/нейния телефон и четете смс-те или питате кой звъни, или пък претърсвате джобове и чанти. Наистина ли ви е необходим повод за поредните обвинения? Да, вашият партньор изпитва чувство на вина, но, по правило, то не трае дълго и може да се превърне в открита агресия. А и вие се измъчвате – наистина ли искате това?...
3. Личните срещи с любовника/цата са много разпространена грешка. Абсолютно е безсмислена подобна среща, тъй като вашите думи няма да бъдат чути и няма да имат никакво въздействие. Той/тя също търси любов и щастие и не се интересува с какви методи и средства ще постигне това, което желае.
4. Не поставяйте ултиматуми. Не предоставяйте пред него/нея избор: или Аз, или Той/Тя. В повечето случаи това завършва с поражение за вас, тъй като новите чувства към любовницата/любовника са още пресни и силни, много повече от чувството на вина към вас. Скоро след такъв ултиматум изборът няма да е във ваша полза.
5. Не се опитвайте да провокирате ревност в него/нея – сайтове за запознанства, случайни мимолетни връзки, провокиращо облекло или предизвикателно поведение не са добро решение на проблема. Партньорът ви може да реши, че вие просто търсите любовни авантюри и поставяте отношенията си с него/нея като отворена връзка, която дава право на изневери.
6. Не изключвайте своята вина за настъпилата изневяра. Анализирайте поведението си внимателно, отчетете своите качества, но и недостатъци, и се постарайте бързо да отстраните грешките, които волно или неволно сте допуснали във вашата връзка.

Да, трудно е да се прости изневяра и не всеки човек е в състояние да прости, изисква се невероятна сила на характера, както и други качества. Но... всеки решава сам за себе си как да постъпи в подобна ситуация. А само времето може да покаже дали сме били прави или не.

2012-10-10 | Hot&Cold | Автор: Вяра Христова

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 133 Вчера 226
Общо 251438 за 2045 дни
Най-много 342 на 23.02.2017 (23:58)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.