iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Дермални филъри: Хиалуронова киселина


Дермалният филър (пълнител) с хиалуронова киселина действа като „възглавничка” за подкрепа на лицевите структури и тъкани, които са загубили обема или еластичността си заради процеса на стареене. Също така доставя вода на повърхността на кожата, за да я запази свежа и еластична.
Ако искате да редуцирате фините линии и бръчките, хиалуроновата киселина е добър избор на филър, заради съвместимостта й с човешкото тяло.


image


Какво представлява хиалуроновата киселина?
Хиалуроновата киселина е един от най-разпространените полизахариди, синтезирани от организма. Изградена е от глюкоуронова киселина и N-ацетил-глюкозамин. Главен компонент е на съединителната тъкан и заедно със свързаните с нея белтъци изгражда основата на междуклетъчното вещество. Доказано е, че хиалуроновата киселина благодарение на спираловидната си структура играе ролята на „молекулярна” гъба (привлича 1000 пъти повече вода от собственото си тегло) и благодарение на тази си способност поддържа оптималния хидробаланс на кожата, повишава еластичността й и забавя процесите на стареене.
Естественото съдържание на хиалуронова киселина в организма зависи от редица фактори. Важно значение има и вътрешният прием на някои витамини и минерали (магнезий, желязо, цинк), аскорбинова киселина и други. При недостиг или излишък на тези вещества синтезът на хиалуронова киселина намалява и се влошава качеството й. Също така с напредване на възрастта синтезът на хиалуронова киселина се понижава драстично и в същото време се ускорява разграждането й. Вследствие на тези процеси кожата губи тонуса си, обезводнява се и повяхва, появяват се бръчки.
Приложение
Днес хиалуроновата киселина е един от най-популярните видове инжекционни филъри. Хиалуронови пълнители се прилагат за корекция на формата на устните, някои несъвършенства и асиметрия, запълване на малки, средни и дълбоки бръчки, оформяне контура на лицето, неоперативен лифтинг. Според водещи специалисти тези филъри се очертават като много добър продукт поради безвредността на хиалуроновата киселина, която е с еднакъв състав при всички организми (не е алерген) и страничните ефекти от прилагането й са сведени до минимум. Освен за естетични корекции, хиалуроновата киселина успешно се прилага в областта на ревматологията, офталмологията и други области на медицината. На основата на хиалуронова киселина се използват различни видове филъри за инжектиране в кожата като Juvederm, Restylane, Teosyal и други.
Как протича процедурата?
Продължителността на процедурата е в зависимост от третираната зона, но не повече от 30 минути. Филърът се въвежда на малки „порции” под кожата със спринцовка, снабдена с фина игла. Частичките на пълнителя по естествен начин се „вграждат” в кожната тъкан, без да възпрепятстват свободното преминаване на хормони, кислород и други жизненоважни вещества.
По време на третирането обикновено се усеща лек дискомфорт.
Областите, които ще бъдат инжектирани, се дезинфекцират, след което се прилага локална упойка, за да се обезболи третирания участък. В някои случаи във формулата на хиалуроновия филър е включена упойка.
След инжектирането е добре да се постави пакетче лед за намаляване на временния дискомфорт. Веднага можете да сложите грим, но бъдете внимателни и не натискайте третираните места. Препоръчително е няколко дни след въвеждането на филъра да не се излагате на резки температурни промени (силен студ или сауна), както и да не посещавате солариум. Имайте предвид, че при изразени дълбоки бръчки може да се наложи неколкократно поставяне на филър, за да се постигне желания резултат.
Странични реакции
Повечето хора понасят инжектирането на хиалуронова киселина без дразнене и усложнения. Веднага след третирането може да се наблюдава зачервяване, лек оток или синини, които отшумяват за около 3–4 дни. Изключително рядко на инжектираните места е възможно да се появят червени и/или удебелени възли, които изчезват в рамките на 1-2 седмици.
В дългосрочен план
Както е известно, организмът ни има собствена система за разграждане на хиалуроновата киселина и поради това ефектът изчезва постепенно във времето. Средната продължителност на хиалуроновите филъри е между 6 и 12 месеца, понякога повече или по-малко – в зависимост от типа кожа, третираните области, количеството на препарата, техниката на поставяне.
Преди да решите, че ще се подложите на попълване на бръчки с хиалуронова киселина, трябва да сте наясно, че е възможно да не постигнете желания резултат само с едно третиране. В зависимост от това, как тялото ви реагира на хиалуроновата киселина, може да се наложи допълнително инжектиране. Повечето хора се нуждаят от около 3 посещения преди да са напълно удовлетворени от резултатите.


2012-10-03 | Естетична медицина | Редактор: Ана-Мария Димитрова

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 325 Вчера 268
Общо 327118 за 2381 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.