iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Какво ви подариха за 8-ми март?:

Както всяка година - цветя.

Парфюм, стилно бижу или козметика.

За съжаление - нищо.


Ползата от инфрачервената сауна


Инфрачервената сауна или наричана още „Чудото на ХХІ век" е най-ефективният метод за цялостна релаксация и подобряване здравословното състояние на организма. През 60-те години на XX век японският лекар Тадаши Ишикава патентова нагреватели от циркониева керамика, излъчващи инфрачервени лъчи, с цел по-дълбоко и трайно затопляне на тялото. По този начин инфрачервената сауна започва своето разпространение и приложение по целия свят.

image


Важно е да се отбележи, че инфрачервената енергия се различава от ултравиолетовата светлина по това, че е абсолютно безвредна и не уврежда кожата или организма. Лъчите проникват в човешкото тяло на дълбочина от 2 до 10 мм, като нагревателите в кабината се поставят отпред, отзад и отдолу за да се загрее максимално тялото от всички страни. По този начин кожата, мускулите и тъканите се затоплят, като чрез процеса потене организмът се освобождава от натрупаните токсини, а мъртвите клетки се отстраняват от кожата. В началото на сеанса се ускорява кръвообращението, а след това започва обилно изпотяване. За разлика от традиционната финландска сауна, където температурата достига 90-110 градуса Целзий, а въздухът е горещ и влажен, при инфрачервената е 65-70 градуса. Топлината е суха, което не води до затруднение на дишането и е подходяща процедура за сърдечно болни хора. Ефективната процедура трае 30 минути, като през това време температурата на тялото достига до 38.5 градуса. Сауната е подходяща за лечението на деца и възрастни и може да се ползва редовно.
Лечебни свойства
Инфрачервената сауна стимулира здравословното изпотяване на тялото. Под въздействие на топлината се ускорява обмена на веществата в тъканите, органите и мускулите, което повишава нивото на кислород и активизира имунната система. Дълбокото проникване на инфрачервената енергия води до детоксикация на клетъчно ниво. Токсините (тежки метали, соли, алкохол, холестерол, никотин и др.) излизат от тялото чрез потта. Натрупаната с години подкожна мазнина започва да се разгражда, а целулитът изчезва. Сеансът оказва влияние срещу безсънието, премахва хроничната умора, зарежда с енергия и намалява натрупания стрес. Сауната помага и при:
Високо кръвно налягане, хипотония, простудни заболявания, бронхити, тонзилити, астма, възпаление на уши, гърло или нос, подобрява кръвообращението, намалява болките при артрит, радикулит, ревматизъм, облекчава работата на бъбреците, стабилизира кръвното налягане и телесното тегло.Козметични ползи
Най-същественото благоприятно козметично действие е подмладяването на кожата и отстраняването на несъвършенства. Активизира се циркулацията на кръвта, порите и акнето се изчистват, белезите намаляват, а кожата става по-еластична, гладка и жизнена. След процедура в инфрачервената сауна е препоръчително да се направят допълнителни козметични сеанси. Неприятните миризми, отделящи се от кожата намаляват, пърхотът се редуцира. Лекуват се също така кожни екземи. Друга основна функция на инфрачервеното лечение е намаляване на наднорменото тегло. Потейки се, организмът изгаря голямо количество енергия. Доказано е, че 30-минутен сеанс в сауната води до изгарянето на 900 до 2400 калории, което се равнява на изморителна крос тренировка. Борбата с целулита също е успешна. След сеанса за още по-голяма ефективност е препоръчително прилагането на масажни масла.


2012-10-02 | SPA | Редактор: Илона Исаева

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 133 Вчера 226
Общо 251438 за 2045 дни
Най-много 342 на 23.02.2017 (23:58)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.