iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Ползата от инфрачервената сауна


Инфрачервената сауна или наричана още „Чудото на ХХІ век" е най-ефективният метод за цялостна релаксация и подобряване здравословното състояние на организма. През 60-те години на XX век японският лекар Тадаши Ишикава патентова нагреватели от циркониева керамика, излъчващи инфрачервени лъчи, с цел по-дълбоко и трайно затопляне на тялото. По този начин инфрачервената сауна започва своето разпространение и приложение по целия свят.

image


Важно е да се отбележи, че инфрачервената енергия се различава от ултравиолетовата светлина по това, че е абсолютно безвредна и не уврежда кожата или организма. Лъчите проникват в човешкото тяло на дълбочина от 2 до 10 мм, като нагревателите в кабината се поставят отпред, отзад и отдолу за да се загрее максимално тялото от всички страни. По този начин кожата, мускулите и тъканите се затоплят, като чрез процеса потене организмът се освобождава от натрупаните токсини, а мъртвите клетки се отстраняват от кожата. В началото на сеанса се ускорява кръвообращението, а след това започва обилно изпотяване. За разлика от традиционната финландска сауна, където температурата достига 90-110 градуса Целзий, а въздухът е горещ и влажен, при инфрачервената е 65-70 градуса. Топлината е суха, което не води до затруднение на дишането и е подходяща процедура за сърдечно болни хора. Ефективната процедура трае 30 минути, като през това време температурата на тялото достига до 38.5 градуса. Сауната е подходяща за лечението на деца и възрастни и може да се ползва редовно.
Лечебни свойства
Инфрачервената сауна стимулира здравословното изпотяване на тялото. Под въздействие на топлината се ускорява обмена на веществата в тъканите, органите и мускулите, което повишава нивото на кислород и активизира имунната система. Дълбокото проникване на инфрачервената енергия води до детоксикация на клетъчно ниво. Токсините (тежки метали, соли, алкохол, холестерол, никотин и др.) излизат от тялото чрез потта. Натрупаната с години подкожна мазнина започва да се разгражда, а целулитът изчезва. Сеансът оказва влияние срещу безсънието, премахва хроничната умора, зарежда с енергия и намалява натрупания стрес. Сауната помага и при:
Високо кръвно налягане, хипотония, простудни заболявания, бронхити, тонзилити, астма, възпаление на уши, гърло или нос, подобрява кръвообращението, намалява болките при артрит, радикулит, ревматизъм, облекчава работата на бъбреците, стабилизира кръвното налягане и телесното тегло.Козметични ползи
Най-същественото благоприятно козметично действие е подмладяването на кожата и отстраняването на несъвършенства. Активизира се циркулацията на кръвта, порите и акнето се изчистват, белезите намаляват, а кожата става по-еластична, гладка и жизнена. След процедура в инфрачервената сауна е препоръчително да се направят допълнителни козметични сеанси. Неприятните миризми, отделящи се от кожата намаляват, пърхотът се редуцира. Лекуват се също така кожни екземи. Друга основна функция на инфрачервеното лечение е намаляване на наднорменото тегло. Потейки се, организмът изгаря голямо количество енергия. Доказано е, че 30-минутен сеанс в сауната води до изгарянето на 900 до 2400 калории, което се равнява на изморителна крос тренировка. Борбата с целулита също е успешна. След сеанса за още по-голяма ефективност е препоръчително прилагането на масажни масла.


2012-10-02 | SPA | Редактор: Илона Исаева

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 48 Вчера 65
Общо 319309 за 2349 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.