iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


The Chopin Album от феноменалния пианист Ланг Ланг


От днес на музикалния пазар е The Chopin Album от феноменалния пианист Ланг Ланг на стандартна версия и в лимитирано делукс издание с бонус DVD My Life With Chopin от Вирджиния Рекърдс/Sony Classical.

image


Музиката на Шопен, обожавана заради непредходната й красота и сила, има изключителна роля в живота на китайския пианист Ланг Ланг. В навечерието на своя 30-годишен юбилей, голямата звезда в афиша на Sony Classical записа първия си пълен рецитал-албум с шедьоври от композитора, озаглавен The Chopin Album.

The Chopin Album е третият албум на Ланг Ланг с творби от Шопен след проектите Етюди от Шопен (oп. 25) /Andante spianato & Grande Polonaise и колекция с различни откъси. „Шопен „говори” на най-универсалния език – казва Ланг Ланг – той е най-големият посланик на класическата музика от всички велики композитори. Творчеството на Шопен може да развълнува всеки”.Музиката на Шопен съпровожда Ланг Ланг от началото на кариерата му. Едно от първите произведения, които пианистът научава е Голям брилянтен валс, oп. 18, включен в албума. С произведения от Шопен, Ланг Ланг печели множество конкурси и отличия, сред които първа награда на международните конкурси за млади пианисти в Етлинген, Германия през 1994 и в Сендай, Япония през 1995 г. С кое произведение ли? Втори концерт за пиано от Шопен. Следват Етюдите от Шопен, с които Ланг Ланг изнася сензационния рецитал в държавната концертна зала в Пекин, когато е само на 14 години. Този концерт му отваря вратите на музикалния институт Къртис във Филаделфия, където учи под ръководството на прочутия американски пианист и преподавател Гари Графман.“Етюдите на Шопен имат специално място в сърцето на всеки пианист. С тях научаваш толкова много и различни елементи от техниката при свирене. Но те не са само брилятно техническо упражнение за пръстите. Етюдите развиват ума, тренират умението да контролираш различните емоционални състояния и най-важното – учат как да възприемаш и интерпретираш музиката”, споделя Ланг.

Фотокредит: Вирджиния Рекърдс/Sony Classical

2012-10-03 | Култура |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 44 Вчера 65
Общо 319305 за 2349 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.