iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Смятате ли, че сте постигнали всичко, за което сте мечтали?:

Да, осъществих мечтите си.

Категорично не. Все още съм далеч от най-желаните неща.

Донякъде. Човек никога не спира да мечтае и да търси нови възможности.


Красив естествен маникюр?... Лесно е!


През есенно-зимния сезон се сблъскваме с неприятен проблем – дългите и красиви нокти, на които сме се радвали през лятото започват да стават сухи и чупливи. Предлагаме ви 5 начина да заздравите ноктите си и да възвърнете страхотния си естествен маникюр.

image


Пийте витамини
През есента и зимата е необходимо ноктите да се подхранват отвътре, т.е. да приемате поливитаминни комплекси. Също така е препоръчително да включите в менюто си продукти, богати на калций, желязо и йод (сирене, риба, ябълки, моркови и дори да не харесвате японската кухня – суши и морски водорасли).
Слагайте домакински ръкавици
Ограничете контакта на ръцете с праховете за пране и препаратите за миене на съдове. Задължително използвайте ръкавици за обичайните домакински задължения. След като приключите с домакинската работа, измийте ръцете с нежен гел, подсушете ги и нанесете подхранващ, хидратиращ и защитен крем.
Полирайте ноктите правилно
Два пъти в месеца полирайте ноктите с фина пила, специално предназначена за полиране на нокитте. Полирането стимулира кръвообращението в основата на ноктите, активизира растежа им, а също така им придава красив блясък и добре поддържан вид.
Погрижете се за кутикулите
Редовно използвайте кремове и масла за кутикулите: те защитават кутикулата и кожата около ноктите от изсушаване. Съвременните козметични продукти проникват в дълбочина на кутикулата и осигуряват интензивно подхранване в зоната на растеж на ноктите.Дайте възможност на ноктите да дишат
Когато си правите маникюра при оформянето му, освободете част от кутикулите – точно това е зоната, в която нокътят диша и получава хранителни вещества. Съща така, имайте предвид, че ноктите ще станат по-здрави, ако им придадете овална форма, при заострена се чупят по-бързо.


2012-10-02 | Красота | Автор: Вяра Христова

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 133 Вчера 217
Общо 240379 за 1986 дни
Най-много 342 на 23.02.2017 (23:58)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.