iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


„Градът II – Жените и мъжете” от Сим Алексиев


На 25 октомври в галерия Street Art Academy, София, се състоя официалната премиера на новата книга на Сим Алексиев. Книгата бе представена от известния наш поет, журналист, издател и общественик Румен Леонидов.

image


За автора
Сим (Симеон) Алексиев е роден през 1976 г. в София. Вече 14 години заедно с Краси Алексиева ръководи галерия „Възраждане“, Стария град, Пловдив.
През 2006 г. излиза дебютюната му книга „Градът – градя и руша“, която бе изключително добре приета от публика и критика. Новата му книга е своеобразно продължение на темите, които вълнуват младия автор.
Пише стихове от десетгодишен. Дванайсетгодишен е лауреат на детския конкурс „Искри“ на БНР. Публикувал е в сп. „Детски свят“, сп. „Тракия“, алманах „Антимовския хан“, алманах „Света гора“ и др.

Поезията на Сим Алексиев
Поезията на Сим Алексиев е жива, съвременна, откровена, понякога груба, предизвикателна. Стихотворенията са послания, съблекли формите си. Така смисълът остава оголен, суров, истински. Върху света е легнала постмодерната ирония на един човек, който го мисли драматично.
Доц. Иван Станков

Това е поезия, която убива позата, за да възкреси спонтанния свят на човека. В такъв момент отпадат границите и каноните; живеещият се вглежда в раждането си точно толкова, колкото и в смъртта.
Поетът удря шамари на нашите очаквания и представи, а внезапността на тези шамари е по-въздействаща отколкото християнската благотворителност на плесницата на едната буза.
Ако думите са се превърнали в порядък, то той ги лишава от свободата им. Сим Алексиев ги е дарил със собствената си свобода, която на пръв поглед изглежда безотговорност, но всъщност е една трудна игра на надежди в един живот, който е прекалено раздробен, за да има само едно разпятие.
Доц. д-р Радослав РадевИздателска къща ХЕРМЕС

2012-10-09 | Култура |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 67 Вчера 87
Общо 319086 за 2346 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.