iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


С ботокс срещу мигрената


Популярен заради постиженията си в естетичната медицина, ботоксът ще влезе в историята и с още нещо: като патентовано лекарство във Великобритания за превенция на хроничната мигрена.

image


Ботулиновият токсин е най-популярното средство за изглаждане на бръчки в козметичната индустрия. Процедурата с токсина, който иначе е отровен, придоби изключителна популярност, тъй като дава много добри резултати и няма странични ефекти. Инжектирането на ботокс парализира временно някои лицеви мускули, прави невъзможно съкращаването им за известен период от време и така възпрепятства образуването на нови и задълбочаването на вече съществуващите бръчки.Най-новата информация около използването на токсина е, че британската Агенция за надзор на медицинските продукти одобри лечението с ботокс за възрастни, които страдат от хронична мигрена. Те имат предвид тези от хората, които страдат от главоболие най-малко 15 дни в месеца и имат симптоми на мигрена най-малко 8 дни през същия период.
Така ботоксът стана първото лекарство за превенция на хроничната мигрена, получило лиценз от компетентните институции във Великобритания.
Одобрението е получено след края на триетапни клинични опити, в които са участвали 1384 пациенти, като бе доказано, че участниците, които са получили инжекция с ботокс в мускулите на врата и главата са имали главоболие значително по-малък брой дни в сравнение с останалите.
От британския съюз на хората страдащи от мигрена приветстваха получения лизенз, но изтъкнаха, че хроничните прояви на тази болест са недостатъчно проучени, често убягват на лекарите и затова и рядко се лекуват.
Мигрената е един от най-честите видове главоболие с хронични проявления, и се приема, че от нея страда около 20 процента от населението.


2012-10-14 | Естетична медицина |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 67 Вчера 87
Общо 319086 за 2346 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.