iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


hot! Храни за среднощна закуска


За да не си лягате гладни и нервни, учените са открили няколко здравословни продукта, които без особено големи последици могат да се ядат и в малките часове.

image


Често се случва да огладнеем по никое време, въпреки че не е препоръчително да се яде след 19 часа. Човек лесно се поддава на изкушението да си направи сандвич или да вземе нещо за хапване преди сън, обаче здравословния начин на живот и грижата за килограмите карат повечето хора да се откажат от този лош навик. И все пак, не е задължително всичко да бъде по този начин. Има продукти, които могат да ви заситят и да не застрашат здравословния ви начин на живот.
Ако се почувствате гладни посред нощ, учените препоръчват следните пет продукта: овесена каша, сок от череши, топло мляко, ядки и нискомаслено сирене.
Доказано е, че въглехидратите освобождават серотонин, който има успокояващ ефект. Порция овесена каша с мляко е най-добрият избор преди лягане.

Изследването от миналата година сочи, че две чаши сок от череши дневно, сутрин и вечер повишават нивото на мелатонина, който прави съня по-качествен. Но за съжаление прясно изцедения сок от червения плод не винаги е достъпен или пък на някой може да не му се пие такова количество течност.
Чаша мляко е отдавна позната рецепта за добър сън. Освен, че съдържа аминокиселината триптофан, която учените свързват със съня, действието на тази напитка е предимно психологическо.Ядките имат успокоителен ефект за мозъка и подобряват качеството на съня. Бадемите, орехите и фъстъците са някои от ядките, които винаги трябва да имате вкъщи.Калцият има подобно на магнезия действие що се отнася до съня. Затова учените препоръчват за задоволяване на глада около 50 г сирене, което може да се комбинира с крекери.2012-10-14 | Hot&Cold |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 72 Вчера 87
Общо 319091 за 2346 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.