iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Поддържайте гърба си здрав!


За гърба трябва да се полагат грижи, той трябва да се лекува и поддържа. В днешно време човек не се движи достатъчно, седи неправилно, прави малко упражнения и страда от различни битови травми. Тези фактори отслабват гръбначната структура и мускулния апарат и засягат голяма част от хората.

image


За да бъде всичко с гърба ви наред и да се поддържа доброто му състояние е необходимо организмът ви да се намира в равновесие, вие самите да се чувствате добре и да отбягвате по-сериозните душевни вълнения, които биха изчерпили жизнените ви сили.
Основна опора на човешкото тяло и най-главната част на скелета е гръбначният стълб. Той представлява изключителен механизъм – едновременно силен и гъвкав, здрав и подвижен, чийто съставни части са както независими, така и взаимообвързани със собствени специфични функции, необходими за осигуряване на правилното функциониране на тялото.Съществуват безброй заболявания, които могат да предизвикат страдания в областта на гръбнака. Тези заболявания се причисляват към общата група на “болките в гърба” като по този начин се има предвид по-скоро резултата, отколкото неговите причинители. Някои от причинителите на гръбначните увреждания лесно се установяват, а други остават скрити. Бихме могли да ги групираме в пет основни вида:
1. Еднократни физически увреждания или по-сериозни травми.
2. Повтарящи се микротравми.
3. Душевни терзания или психични разстройства.
4. Претоварване или нарушаване на психическото равновесие.
5. Лошо положение на тялото или неправилно телодържане.
Без да навлизаме в дълги анатомични подробности, очевидно е, че един така сложен механизъм като гръбначния стълб може да бъде изложен на многобройни смущения, като всяко от тях оказвайки неблагоприятно въздействие върху една или повече негови съставни части създава опасност от появата на болки или дестабилизация на цялото тяло.
Методите на рехабилитация като различните видове масажи, зонотерапията и лечебната физкултура помагат на вашия организъм да възвърне равновесието и да се отърве от болката.


2012-10-16 | Здраве | Автор: Диана Георгиева

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 72 Вчера 87
Общо 319091 за 2346 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.