iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


cold! Животът е твърде кратък...


Нормалната от гледна точка на биологията продължителност на човешкия живот е 120-140 години. Но в повечето случаи не доживяваме дори половината...

image


Защо стареем?
Първо, защото сме настроени на не много дълъг живот и ранно повяхване. За съжаление доста бързо губим съпротивителните си сили, организмът ни като че ли се предава под натиска на понатрупалите се години... Не е за пренебрегване и фактът, че с времето започваме все по-често да се замисляме какво всъщност сме направили в живота си, били ли сме достатъчно обективни или напротив – абсолютно субективно сме взимали важни решения, живели сме в каноните, наложени от модерното ни общество.
Псевдонаучните разсъждения за това, че "човешкият организъм е програмиран за самоунищожение" и че "човек се ражда, за да умре" буквално отравят съзнанието и душата ни. Между другото, формулата за продължителност на живота на бозайниците (ние също се отнасяме към клас Бозайници) е много лесна за пресмятане – умножава се периодът на израстване (20 години) по 7. Сами пресметнете колко години всъщност не доживяваме...
На второ място, повечето от нас се хранят неправилно. Разбира се, всяка нация има своите вековни традиции в областта на храненето. Но повечето столетници изобщо не познават вкуса на тортата, пушената сьомга или изтънчената салата „Цезар”. И това е само в тяхна полза.
Трето, живеем в изключително замърсена околна среда, дишаме отровен въздух и се храним с продукти, в които синтетичните консерванти и добавки са много повече отколкото полезните вещества.
Четвърто, твърде много сме космополитни и във физическия, и в моралния смисъл. А знаете ли как звучи негласния лозунг на геронтолозите? "Искате ли да живеете дълго – живейте в родината си!"
И пето, в ежедневието си хабим толкова нерви за безсмислени неща, което води до загуба на енергия и преждевременно повяхване и остаряване. Според един индийски мъдрец, не бива:
- С всички сили да се стараете да свършите това, което изобщо не е по силите ви.
- Прекалено да се потапяте в скръб.
- Да се забавлявате без повод.
- Силно да крещите или да плачете.
- Прекалено много да говорите.
- Да не си доспивате.
- Да работите до изтощение.
• Да се отдавате изцяло на капризите си.
- Да си лягате веднага след хранене.
- Да се напивате до безсъзнание.
- Да живеете в непрекъснати кавги с половинката си.


2012-11-01 | Hot&Cold |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 70 Вчера 87
Общо 319089 за 2346 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.