iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


3 причини да кажете НЕ на диетите


Диетата е много популярен избор на хората в цял свят, които желаят да се разделят с излишните килограми. Силата на това предпочитание кара експертите по хранене и фитнес компаниите да разработват различни видове диети.

image


Въпреки че няма съмнение в ефикасността на тези диети, свързаните с тях последствия и някои други важни въпроси обикновено остават да висят във въздуха и опитвайки се да си отговорим на тях означава да отворим кутията на Пандора. Ето и 3 важни причини, поради които трябва да кажете НЕ на диетите:
1. Избраната диета може изобщо да не е подходяща за вас.
Има признати диети и фитнес програми, свързани с хранителните навици, които са се доказали като успешни за дълъг период от време. Когато са препоръчани от диетолози или специалисти по храненето, те могат да да се окажат подходящи за вас. Въпреки това някои хора избират да следват диети без професионален съвет, като по този начин проправят път към редица здравословни проблеми. Една добра и ефективна диета би трябвало да включва всички основни хранителни вещества, необходими за здравословното и нормално функциониране на тялото. Тя има за цел да „отреже” излишъка от консумация на мазнини и да ви върне обратно към правилното и балансирано хранене.
2. Едно голямо „НЕ” на драстичните диети.
Тази диета не само ще ви помогне да загубите мазнини, но също така ще помогне и дълготрайно да съсипете здравето си. Някои хора се хвърлят към това, което се нарича „драстична диета”, за да намалят телесното си тегло възможно най-бързо. Резултатът може да бъде желания от тях, но впоследствие тази диета причинява много щети на тялото им без изобщо да го осъзнават. Драстичната диета не е нито дългосрочно решение за загуба на тегло, нито предпоставка за добро здраве. Когато прекратите такъв вид диета, вашето тяло ще е склонно да натрупа повече мазнини откогато и да било и също така ще загубите огромна енергия и ценни хранителни вещества. Организмът ви ще стане уязвим за безброй инфекции и податлив към различни заболявания. Освен физически ефект, драстичната диета оказва и психологическо въздействие. Умът става зависим от търсените резултати. Той развива неустоима нужда да продължи диетата за по-дълъг период от време, но това води до постепенно изчерпване на ресурсите на организма.3. Диетите повдигат редица здравни въпроси.
Драстичните диети не са единствен виновник за здравословните проблеми. Всяка диета, която не е препоръчана от признат професионалист в областта може да причини повече вреда, отколкото да помогне. Възможно е някои заболявания или специфични особености на тялото да „не позволяват” консумацията на определени храни в диетичния план. Също така диета, която не е следвана както е посочено от специалиста, а е съобразена с удобството на този, който я спазва, може да нанесе доста щети на организма. В допълнение към всички тези въпроси, има и доста странни диети, които се разпространяват от уста на уста. Тези диети не са нито медицински доказани, нито ефективни и могат да бъдат рисковани за вас. Рискът да се развие диабет, сърдечносъдово или друго заболяване е много висок, когато диетата е грешно формулирана или грешно следвана.
Изучаване на изкуството на хранене и подходящият избор на храна изискват определен опит, за да се разработи наистина ефективна и добре балансирана диета. Освен за постигане на целта – загуба на тегло, здравословният режим следва да допринесе за доброто здраве и да подобри функциите на тялото.


2012-11-16 | Здраве |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 40 Вчера 65
Общо 319301 за 2349 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.