iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Смятате ли, че сте постигнали всичко, за което сте мечтали?:

Да, осъществих мечтите си.

Категорично не. Все още съм далеч от най-желаните неща.

Донякъде. Човек никога не спира да мечтае и да търси нови възможности.


cold! Млякото в чая унищожава антиоксидантите


Немският учен д-р Верена Щангл от Медицинсия университет в Берлин откри, че чаят не трябва да се консумира в комбинация с мляко, тъй като по този начин се унищожават съдържащите се в него антиоксиданти, губи се и антиканцерогенния му ефект.

image


Известно е, че чаят намалява риска от развитие на сърдечносъдови заболявания благодарение на богатството си на антиоксиданти. Статистиката показва по-нисък процент на сърдечносъдовите заболявания в Азия, именно поради факта, че там често се пие чай.
Доктор Верена Щангл, професор по кардиология в болница Сарита към Медицинския университет в Берлин, е провела изследване, в което взели участие 16 здрави жени в постменопауза, половината от които трябвало да пият черен чай с добавено мляко, а другата половина – черен чай без добавено към него мляко.
С помощта на ултразвук е измерена артериалната активност на жените два часа преди, и два часа след като са пили чай, като резултатите показали, че артериалната активност на жените, които са пили чай с мляко била значително по-слаба.
„Добавеното мляко унищожава антиоксидантите, както и антиканцерогенния ефект на чая", заключава д-р Щангл и препоръчва към горещата напитка да се добавя не мляко, а лимон.2012-11-16 | Hot&Cold | Автор: Диана Георгиева

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 132 Вчера 188
Общо 239764 за 1983 дни
Най-много 342 на 23.02.2017 (23:58)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.