iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Андрей Янев представи изложбата „Тайнства” в галерия „Юзина”


На 8 ноември – денят на християнския празник Архангеловден – Андрей Янев представи самостоятелната си изложба живопис „Тайнства” в галерия „Юзина”. Събитието откри Десислава Монева, арт директор на галерията, а изложбата беше представена от куратора – проф. д-р Аксиния Джурова и от проф. д-р Мирослав Дачев.

image


На изложбата присъстваха колекционери, хора от културния, бизнес и светски елит, Специален гост на събитието беше посланикът на Русия в България Н.Пр. г-н Юрий Исаков заедно със съпругата си. По повод изложбата „Тайнства” художникът Андрей Янев получи покана от Н.Пр. г-н Юрий Исаков да реализира своя самостоятелна изложба в Руския парламент през 2013 г.


Д-р Борислав Стоянов, Н.Пр.г-н Юрий Исаков, посланик на Русия у нас със съпругата си г-жа Исакова и арт директорът на галерия „Юзина” Десислава Монева

Изложбата ще бъде закрита на емблематичната дата 12.12.2012 г. с финисаж.
Основен партньор на събитието е Частно банкиране на банка ДСК.
След четиригодишна пауза високо цененият от критика и публика автор представи изложба от 20 живописни платна създадени през последните няколко години. Те са негови духовни търсения и интерпретации на срещи с “Отвъд видимото” инспирирани от пътувания до Света гора - Атон и други свети места по света.

В изложбата „Тайнства” са интерпретирани символите на вярата, както и библейски сцени в контекста на съвременното визуално изкуство. Безспорен майстор в пресъздаването на мистиката на православието, Андрей Янев ни напомня за съществуването на Ангелите около нас. Картините му са своеобразни притчи, изпълнени с послания. Сред ангелите като образ в изложбата е маслината като паралелен доминантен символ. В творбите си артистът е запечатал последните си духовни преживявания, които са дълбоки и с кристална яснота. Работите на Андрей Янев препращат към спомени, оказали влияние върху живота му, и запечатали символи, въплъщаващи вярата на хилядолетията.


Арт директорът на галерия „Юзина” Десислава Монева и художникът Андрей Янев на откриването на изложбата

Самият Андрей Янев споделя, че изложбата е „Търсене на красотата и спокойствието на мъдростта. Усещане за мощта на сила по-висша от нас... Силата на Твореца - Светлината. Опит за споделено вълнение и преклонение пред тази красота и божествен мир, от който всички сме част... Напомняне за вече дошлото и присъстващо ново време, нов начин на общуване, нови порядки и отношения. Присъствие на все повече чисти души с открити сърца. Покана към зрителя да попътуваме заедно и потърсим Светлината в душите си.”
Кураторът на изложбата проф. д-р Аксиния Джурова споделя че: „светът има вопиюща нужда от морален кодекс и отново, както е ставало досега, изкуството му ще го посочи.” И допълва, че: „Изложбата звучи по-актуално от всякога с тихия, но ясен зов за необходимостта да отворим очите си за добротата и опрощението, без които е немислим пътят ни напред.”
Десислава Монева, директор на „Юзина” – за проекта: „Визуалните символи в картините на Андрей Янев, завихрени от бурите на миналите пътища се сгушват успокоени и безмълвни в мъдростта на неговото изкуство”.


2012-11-17 | Култура |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 41 Вчера 65
Общо 319302 за 2349 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.