iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Цветът на косата разкрива проблеми със здравето


Здравословни проблеми могат да бъдат открити въз основа на цвета на косата, твърдят американски учени. Основният заподозрян, разбира се, са гените. Хората с кестеняви коси са по-чувствителни към никотина, червенокосите тежко понасят стреса, а русите имат по-често проблеми със зрението.

image


Гените, участващи в създаването на пигмента на косата, регулират много процеси в организма и наред с това повлияват и на риска от развитие на различни заболявания, открили учените от университета в Харвард.
Меланинът, който придава на косата кафявия цвят забавя функцията на черния дроб. Това прави трудно разграждането на никотина и затова брюнетите са по-уязвими към влиянието на това вещество, което увеличава и риска от развитие на зависимост.
Кестенявите губят повече от косата си в сравнение с останалите. Авторите на изследването са намерили решение на този проблем и то е 18 милиграма желязо, или чаша овесена каша всеки ден.Хората, които са с червен пигмент на косата са по-загрижени във връзките си с другите, тъй като същите гени, които контролират меланина влияят и върху това как тялото управлява стреса. Също така, тези хора са и устойчиви към местната упойка, особено към тази, която се използва в стоматологията и се нуждаят от до 20 на сто по-висока доза от останалите. При червенокосите има и 50 процента по-висок риск от развитие на болестта на Паркинсон. Резултатите от изследването показват, че ежедневен прием на 400 милиграма фолиева киселина може значително да намали този риск.
При блондините има голяма вероятност от развитие на макулна дегенерация – заболяване на очите, което може да доведе до слепота. Затова на русокосите хора се препоръчват зеленчуци, богати на лутеин, за предотвратяване на заболяването, особено зеле, спанак и грах. Заради по-светлата си кожа, тези хора са по-предразположени и към рак на кожата.
Преждевременно прошарената коса показва различни здравословни проблеми, но най-често това е липсата на витамин B12 и нарушения на щитовидната жлеза.


2012-11-18 | Здраве | Автор: Диана Георгиева

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 43 Вчера 65
Общо 319304 за 2349 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.