iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Какво ви подариха за 8-ми март?:

Както всяка година - цветя.

Парфюм, стилно бижу или козметика.

За съжаление - нищо.


cold! За цената на успеха...


Какъв е пътят на щастието и успеха? Осеян ли е този път с разочарования? Плащаме ли някаква цена за своя успех?... Едва ли има човек, който да даде еднозначен отговор на тези въпроси. Въпреки многото изследвания на различни специалисти – психолози, социолози и други учени, оказва се, че повечето от неуспехите ни се дължат на самите нас.

image


Ние, и само ние сме в състояние да се настроим на онези невидими вълни, които ни водят по пътя на успеха и щастието. Да, специалистите могат да помогнат и да дадат насоки, но вярното решение на всеки наш проблем можем да намерим единствено ние.
Задайте си въпроса: „Колко често се вслушвах във вътрешния си глас или в интуицията си през последната година?” И дали наистина го послушахме или просто оставихме Егото си да ни води към нови и нови достижения, постигнати с цената на всичко? И смазвайки всичко и всички по пътя си към успеха... А когато уморени от непрекъснатата борба и прегазвайки дори близки и приятели, изкачим върха – дали наистина се чувстваме щастливи?! Или осъзнаваме, че всъщност там цари самота... А и в повечето случаи се опитваме да затръшнем онази невидима врата, извела ни по пътя към успеха, да забравим истинската цена, която сме платили.
Вярваме или не на различните психологически обосновки, в крайна сметка резултатът е еднакъв (освен ако не сме си сложили розовите очила, които за всеки случай държим подръка) – малка доза щастие и след това неудовлетвореност. Явно така сме устроени – непрекъснато да търсим нови и нови предизвикателства, да се борим с възникващите трудности. И да продължаваме да дерзаем в търсене на онова мъничко, мъничко нещо, което наистина ни прави щастливи...


2012-11-20 | Hot&Cold | Автор: Вяра Христова

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 206 Вчера 188
Общо 250606 за 2041 дни
Най-много 342 на 23.02.2017 (23:58)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.