iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Строят вятърна мелница за юбилея на дует Ритон


Огромна вятърна мелница строят за юбилейния концерт на дует Ритон, с който ще отбележат 35 години на сцената на 27 ноември 2012 в зала 1 на НДК. Декорът ще бъде специално за изпълнението на хита им „Дон Кихот и Дулсинея” и ще бъде изграден с помощта на най-новите компютърни технологии – 3D maping.

image


Във времето от епохата на Сервантес ще ни пренесат 3D аниматорите от MP studio Марин Петков и Станислав Петков, които от три месеца работят по проекта на цялото шоу на Катя и Здравко. За другия голям хит - „Елате ни на гости” пък ще бъде пресъздаден домът на певците, в който ще се случват много забавни неща. Близо цял месец е отнела техническата подготовка на 3Д мапинга (прожектиране на анимационно съдържание върху триизмерна повърхност) – стиковане на различните екипи – осветление и камери за телевизионно заснемане. „Това е най-важното, но с режисьора на концерта Станислав Терзиев работим за втори път – първият беше на тазгодишното издание на българската „Евровизия”, и много лесно се сработихме”, сподели Марин Петков. От два месеца MP studio работи по творческата част от 3Д мапинга. „Ще покажем техния стил през нашия поглед, като ще смесим виртуалния и реалния свят. Почитателите им ще ги чуят, както са ги слушали досега, но ще ги видят и в нова светлина”, допълва Станислав Петков. И двамата 3D аниматори са категорични, че такъв концерт зрителите в България ще видят за първи път. Любопитното е, че дует Ритон ще изпреварят Роджър Уотърс от „Пинк флойд”, който ще гостува у нас през август 2013 със своето шоу „Стената”, изработено с такава технология. Още през следващата седмица те ще пуснат в страниците на дует Ритон и на MP studio във Фейсбук демо видео на 3Д мапинга за концерта, с което да подразнят любопитството на публиката, но няма да издават изненадите.
Марин и Станислав са 28-годишни, и двамата са възпитаници на немската гимназия в София, но са се запознали чак през 2008 г. в Германия. Събрал ги град Аугсбург, наричан втората Венеция, където Марин учил информатика и мултимедия, а Станислав – икономика и реклама. Марин заминал година по-рано и започнал да организира партита на българската общност там. Именно на един такъв купон се запознал със Станислав и след като се сприятелили, решили да станат и бизнес партньори. От 2009 г. експериментират с малки мапинг проекти, а миналата година печелят с конкурс проект за троен юбилей на емира на Кувейт – 5 г. откакто е на власт, 25 г. от войната с Ирак и 50 г. независимост. По този повод шейх Сабах ал Ахмад ал Джабер организира невиждано празненство в двореца си, на което присъстват най-важните световни особи от бизнеса и политиката. Сред тях е и Марин, на когото е поверена черешката на тортата – 3Д мапинг проект, за който Станислав му помага от София по скайпа. Момчетата от MP studio имат няколко впечатляващи изяви и у нас. През юни 2011 г. направиха първия 3Д мапинг на сградата на Народния театър „Иван Вазов” - промениха фасадата, разрушиха сградата, сгънаха я, напълниха я с вода, в която плуват риби и кит. За това двамата работили две седмици, но признават, че при нормални условия 15 човека ще го направят за 3 месеца. След като боядисаха войните от Паметника на съветската армия в анимационни герои, Марин и Станислав направиха 3Д мапинг и там, като разрушиха паметника тухла по тухла и го изградиха отново с помощта на Супермен.За тазгодишната „Евровизия” са направили 300 минути анимация за рекордните 17 дни, като последните пет са спали на седалките в НДК, за да я довършат. След земетресението в Перник, с 3Д мапинг разрушили и сградата на Двореца на културата в миньорския град, а героя им кръстили Рихтерчо.Проявата им е част от първия международен студентски фестивал „Грийн лайт”, организиран от университета в Перник. Бийтбоксерът Александър Долапчиев, по-известен като RedOne, пък написал музика специално за това събитие. От седмица Марин и Станислав са в нов офис, увеличили са и екипа си с още двама компютърни гении. За таланта на тяхната работа вече се разчува и в чужбина – в края на декември са поканени във Франция да направят 3Д мапинг в катедрала за празник на града.


2012-11-19 | Култура |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 47 Вчера 65
Общо 319308 за 2349 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.