iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Какво ви подариха за 8-ми март?:

Както всяка година - цветя.

Парфюм, стилно бижу или козметика.

За съжаление - нищо.


Строят вятърна мелница за юбилея на дует Ритон


Огромна вятърна мелница строят за юбилейния концерт на дует Ритон, с който ще отбележат 35 години на сцената на 27 ноември 2012 в зала 1 на НДК. Декорът ще бъде специално за изпълнението на хита им „Дон Кихот и Дулсинея” и ще бъде изграден с помощта на най-новите компютърни технологии – 3D maping.

image


Във времето от епохата на Сервантес ще ни пренесат 3D аниматорите от MP studio Марин Петков и Станислав Петков, които от три месеца работят по проекта на цялото шоу на Катя и Здравко. За другия голям хит - „Елате ни на гости” пък ще бъде пресъздаден домът на певците, в който ще се случват много забавни неща. Близо цял месец е отнела техническата подготовка на 3Д мапинга (прожектиране на анимационно съдържание върху триизмерна повърхност) – стиковане на различните екипи – осветление и камери за телевизионно заснемане. „Това е най-важното, но с режисьора на концерта Станислав Терзиев работим за втори път – първият беше на тазгодишното издание на българската „Евровизия”, и много лесно се сработихме”, сподели Марин Петков. От два месеца MP studio работи по творческата част от 3Д мапинга. „Ще покажем техния стил през нашия поглед, като ще смесим виртуалния и реалния свят. Почитателите им ще ги чуят, както са ги слушали досега, но ще ги видят и в нова светлина”, допълва Станислав Петков. И двамата 3D аниматори са категорични, че такъв концерт зрителите в България ще видят за първи път. Любопитното е, че дует Ритон ще изпреварят Роджър Уотърс от „Пинк флойд”, който ще гостува у нас през август 2013 със своето шоу „Стената”, изработено с такава технология. Още през следващата седмица те ще пуснат в страниците на дует Ритон и на MP studio във Фейсбук демо видео на 3Д мапинга за концерта, с което да подразнят любопитството на публиката, но няма да издават изненадите.
Марин и Станислав са 28-годишни, и двамата са възпитаници на немската гимназия в София, но са се запознали чак през 2008 г. в Германия. Събрал ги град Аугсбург, наричан втората Венеция, където Марин учил информатика и мултимедия, а Станислав – икономика и реклама. Марин заминал година по-рано и започнал да организира партита на българската общност там. Именно на един такъв купон се запознал със Станислав и след като се сприятелили, решили да станат и бизнес партньори. От 2009 г. експериментират с малки мапинг проекти, а миналата година печелят с конкурс проект за троен юбилей на емира на Кувейт – 5 г. откакто е на власт, 25 г. от войната с Ирак и 50 г. независимост. По този повод шейх Сабах ал Ахмад ал Джабер организира невиждано празненство в двореца си, на което присъстват най-важните световни особи от бизнеса и политиката. Сред тях е и Марин, на когото е поверена черешката на тортата – 3Д мапинг проект, за който Станислав му помага от София по скайпа. Момчетата от MP studio имат няколко впечатляващи изяви и у нас. През юни 2011 г. направиха първия 3Д мапинг на сградата на Народния театър „Иван Вазов” - промениха фасадата, разрушиха сградата, сгънаха я, напълниха я с вода, в която плуват риби и кит. За това двамата работили две седмици, но признават, че при нормални условия 15 човека ще го направят за 3 месеца. След като боядисаха войните от Паметника на съветската армия в анимационни герои, Марин и Станислав направиха 3Д мапинг и там, като разрушиха паметника тухла по тухла и го изградиха отново с помощта на Супермен.За тазгодишната „Евровизия” са направили 300 минути анимация за рекордните 17 дни, като последните пет са спали на седалките в НДК, за да я довършат. След земетресението в Перник, с 3Д мапинг разрушили и сградата на Двореца на културата в миньорския град, а героя им кръстили Рихтерчо.Проявата им е част от първия международен студентски фестивал „Грийн лайт”, организиран от университета в Перник. Бийтбоксерът Александър Долапчиев, по-известен като RedOne, пък написал музика специално за това събитие. От седмица Марин и Станислав са в нов офис, увеличили са и екипа си с още двама компютърни гении. За таланта на тяхната работа вече се разчува и в чужбина – в края на декември са поканени във Франция да направят 3Д мапинг в катедрала за празник на града.


2012-11-19 | Култура |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 206 Вчера 188
Общо 250606 за 2041 дни
Най-много 342 на 23.02.2017 (23:58)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.