iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Вълшебството на водата


Спокойната и уютна атмосфера в спа центъра създава усещане за комфорт и релаксация, а специализираните водни процедури помагат за възстановяване хармонията на духа и тялото.

image


Масажна баня
Да си вземеш баня на екзотично място е преживяване само по себе си. Масажът е особено релаксиращ, когато се извършва внимателно върху част от тялото или върху цялото тяло. Препоръчителни са сетивните, релаксиращи или енергични масажи. За постигане на терапевтичен ефект, масажът може да се комбинира с програмирани нишковидни водни струи. Обикновено се използват до 230 струи, насочени към рефлексогенните точки на тялото. Също така може да се съчетаят вода и въздух, които могат да бъдат регулирани, за да се осигури нежна или пък интензивна процедура.Масажно водно легло
Нова технология прави възможно да се комбинират класически масаж с ползите от топлинната терапия и масаж под вода. Основният принцип е в проекцията на водни струи върху водно легло. Силата на масажа може да се регулира, което го прави особено приятен. Това е много атрактивна допълнителна услуга, предлагана от лечебните центрове.
Разул баня
Известна е още като египетски разул и представлява топла баня, в която се нанася лековита мароканска глина върху кожата. Глината е богата на минерали и микроелементи (магнезий, силиций, алуминий, желязо и др.) Високата температура в помещението (около 34-40 градуса) в комбинация с ниска влажност осигурява освобождаване на тялото от токсини и пилинг ефект.
Ледена баня
След обилно изпотяване може да се възползвате от ледена баня. Това е едно чудесно и неповторимо преживяване. Кръвоносните съдове, които са се разширили от изпотяването, се свиват отново, а кръвообращението се нормализира. Времето за охлаждане може да бъде наистина незабравимо преживяване ако се направи в студена пещера, например, с поддържана температура от 4 градуса или в извор, пълен с натрошен лед.Джакузи
Водата осигурява изключително сетивен масаж. Водната струя масажира повърхността на кожата, стимулира се микроциркулация, активизира се кръвообращението. Съвременните джакузита са с модерна система за регулиране на хидромасажа, която позволява нежен и отпускащ масаж или
по-интензивен, който премахва умората или болките в мускулите. Добавянето във водата на подходящи етерични масла осигурява релаксация или ободряване, зарежда с нова енергия.Фонтани и душове със специални ефекти
Наблюдаването на водния поток на фонтана има успокояващ ефект, точно както един освежаващ душ има стимулиращ и ревитализиращ ефект.
Фонтанът е символ на възраждането на живота, олицетворяващ вечното движение, но също така излъчва чувство на мир и чистота. Никой не може да устои на неговото привличане. Ето защо е установена традиция, почти неписано правило, да се позиционира фонтан в сърцето на спа центъра.
Има много и различни видове душове, които могат да задоволят всеки вкус и темперамент: от обикновените, разположени на височината на главата или от гъвкавия вид, до по-сложните масажни душове, които могат да бъдат програмирани за постигане на специални ефекти чрез разнообразие от водни струи, аромати, светлини и звуци. Душът позволява да се преоткрие естествената енергия на водата, стимулира периферната микроциркулация и релаксира мускулите.
2012-11-09 | SPA |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 72 Вчера 87
Общо 319091 за 2346 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.