iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


„Внезапна зора” на Горан Пауъл


Една необикновена книга, съчетала история, легенди и мистика, за да уплътни и разшири знанието ни за Изтока, философията Дзен и символиката на бойните изкуства. „Внезапна зора” ни пренася в 507 година, когато млад индиец от кастата на воините решава да наруши семейната традиция и да потърси пътя към истината и мъдростта. Той приема името Бодхидхарма, a в Китай става известен като Да Мо. Прекосява Хималаите и р. Яндзъ, популяризира будизма в китайските земи и утвърждава храма Шаолин като родно място на Дзен и бойните изкуства.

image


Горан Пауъл е роден през 1965 г., понастоящем живее със семейството си в Лондон. Практикува бойни изкуства от трийсет и пет години и притежава 4-ти дан в Годжу-рю карате. Писателската му кариера стартира през 1991 г., когато поема функциите на копирайтър (впоследствие и творчески директор) в престижна рекламна агенция. Първата му книга носи красноречивото заглавие „Да събудиш дракони“, излиза през 2006 г. и светкавично се превръща в бестселър в своя жанр.

„Внезапна зора” – образец на историческа художествена проза
Горан Пауъл се „обвързва“ с джудото през 1972 г. – тогава е на 7 години. През 1984 г. се премества в Лондон и изучава последователно Шотокан карате, Таекуондо и Киокушин. През 2007 г. постига 4-ти дан в Годжу-рю карате, а днес е квалифициран инструктор в Dajdaku Karate Kai (DKK) – един от водещите клубове в Англия, и помощник-треньор на успешния отбор по MMA – DKK Fighters.
Пауъл има постоянно присъствие в изданията за бойни изкуства - два пъти снимката му е била на предната корица на списание „Traditional Karate”. През 2010 г. романът „Внезапна зора” печели 3 награди за най-добър исторически роман – от USA Book News, eLit и LivingNow и вече е основа на любопитен филмов сценарий.
Животът на Бодхидхарма е вдъхновил и продължава да ражда предания и митове. „Внезапна зора” е забележителна история – една мащабна, виртуозна сплав от исторически факти, легенди и покоряваща доза въображение.
Войник с обещаващо бъдеще решава да стане монах и да търси Просветление. След много лутане той най-сетне успява. Посвещава се на мисията да замине за Китай и да разпространява учението на Буда. Бодхидхарма прекосява Хималаите и р. Яндзъ и среща интересен млад човек, който става негов ученик. Заедно те навестяват императорския дворец в Нанджинг, а после стигат и до скромен храм в планината, наречен Шаолин. Това епично пътешествие, наситено с романтика, опасности и красиви приключения, ще ви завладее без усилие, независимо дали сте любители на бойните изкуства, почитатели на Дзен будизма или просто желаете да обогатите представите си за Изтока.

Издателство КОЛИБРИ


2012-12-01 | Култура |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 72 Вчера 87
Общо 319091 за 2346 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.