iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


hot! Кафе срещу болки в гърба


Кафето е една от най-популярните напитки в света. То е удоволствие и вид почивка, ободряваща необходимост, приятен ритуал, повод за приятелски разговор и просто неизменна част от ежедневието ни.

image


Ежедневната и умерена консумация на кафе е добро средство за поддържане на тонуса и на здравословното състояние. Ароматната напитка стимулира концентрацията и повишава вниманието благодарение на кофеина, но освен това действа положително на настроението заради съдържащите се в нея естествени антиоксиданти.
Последната новост, около любимата на много хора напитка е, че според норвежки учени, изследващи влиянието й върху човешкия организъм, изпитото рано сутрин кафе помага срещу болки в гърба. Според тях, за хората, които прекарват работния си ден на бюро и работа с компютър, няма по-добра напитка в ранните часове на деня.
Около 50 души работещи в офис са участвали в проведения експеримент. Оказало се е, че тези, които имат навик да пият кафе преди началото на работния ден, не се оплаквали от болки в гърба, дори когато прекарвали без прекъсване 1,30 ч. пред компютъра, работейки активно. Много по-чести били оплакванията на тези, които по една или друга причина избягвали ободряващата течност.Учените смятат, че кофеинът съдейства за стимулация на рецепторите, отговарящи за понижаване на болката. В подкрепа на своите изводи те споменават и предишни изследвания, сочещи, че кофеинът понижава болката след спортни травми.
Все пак необходимо е да се знае, че препоръчителната максимална доза кафе на ден е 3 или 4 чаши, или еквивалента на 400-500 милилитра. Всяка една от чашите трябва да се пие през минимум 2 часа след предишната.


2012-12-02 | Hot&Cold | Автор: Диана Георгиева

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 46 Вчера 65
Общо 319307 за 2349 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.