iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Защо имаме нужда от витамини и минерали?


Липсата на витамини води до болестни състояния, известни като авитаминози. В началната фаза, докато се изчерпат запасите не се наблюдават видими болестни симптоми. В следващата фаза се наблюдава промяна на поведението и самочувствието, напр. трудности с концентрацията, загуба на тегло и апетит, безсъние. Началните етапи се приемат като последици от стрес или преумора, а не като болестно състояние.

image


Витамините са незаменими субстанции, които не се синтезират в човешкия организъм и това ни прави изцяло зависими от техния внос отвън.
При недоимък на витамини (хиповитаминоза) различните хранителни вещества не се метаболизират правилно, нарушава се обмяната им, забавя се или се спира растежът, намалява имунитетът. Хранителните добавки не могат да заместят рационалното хранене, но подпомагат приема на полезни вещества.
Приемът на различните комбинации от витамини зависи от начина ни на живот и от потребностите на организма. Тялото ни само показва от какво има нужда и трябва да се вслушваме в него.
Оптималният ежедневен прием на витамини и минерали е изключително важен за нашата работоспособност и жизнен тонус.

Кога е препоръчително да приемаме витамини?
• При умора и отпадналост (по време на и след боледуване).
• За подпомагане на съпротивителните сили на организма при простудни заболявания.
• При небалансирана диета.
• При нездравословен начин на живот.
• При физическо натоварване или спорт.
• За антиоксидантна защита.
За по-добра защита през грипния период!
Препоръчително е да се започне прием на поливитамини преди грипния период или при симптоми на недостиг на витамини (лесна уморяемост, отпадналост и др.).
Формите за прием на витамини могат да бъдат най-разнообразни.
Ефервесцентната таблетка се разтваря в 200 мл вода, преди прием. Това благоприятства по-бързото усвояване на съставките от организма. Другото им предимство е, че се приемат по-лесно. Това е особено важно за хора, които имат затруднено преглъщане и не могат да приемат обикновени таблетки.
ДЕПО таблетката е форма, при която таблетката играе роля на „резервоар” за различните нутриенти и осигурява постепенно освобождаване на съставките.
Благодарение на специално разработената "матрична структура" на ДЕПО таблетките, активните съставки при Допелхерц актив Витамини А-Я се отделят в продължение на 8 до 10 часа, съобразено с нуждите на организма. Осигурява се дълготрайно действие на жизнено важни хранителни вещества през целия ден.Мултивитамини и минерали Допелхерц актив А-Я ДЕПО и ефервесцентни таблетки съдържат внимателно подбрани витамини, минерали и микроелементи, които да съответстват на съвременния начин на живот. Препоръчително е да се приема по 1 таблетка - еднократно, дневно.


2012-12-03 | Здраве |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 68 Вчера 87
Общо 319087 за 2346 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.