iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Инстинкт/Разум


Салони „Магама” и артистичният тим на „Алцина” България представиха ревю на новите тенденции в косите под надслов „Инстинкт/Разум“ на 20 ноември в „Шератон София Хотел Балкан“. Събитието имаше и благотворителната цел да събере средства за перуки на онкоболни, както и да популяризира кампанията за даряване на коса на Асоциация за превенция на рака „Промени живота си сега“.

image


Инстинкт срещу разума, страст срещу логиката, природата срещу технологията – модният сезон есен-зима 2012/2013 идва, потопен в противоречията, определящи нашето време. Колекцията „Инстинкт/Разум“ създадена от световноизвестния коафьор Пол Геринг и неговия тим за немската марка „Алцина” беше пречупена през погледите на българските коафьори: Пламен Джулио, Галя Стефчева, Валентина Младенова, Наталия Ваклинова, Цветана Падешева, Ани Ралина, Маргарита Венкова, Весна Стефчева. По време на ревюто коафьорът Пламен Джулио направи на сцената прическата на певицата Роксана от колекция „Инстинкт”. А Капка Амзина се остави в професионалните ръце на Вили Боршукова, която направи на сцената демострация на вечерна прическа в стила на колекция “Разум”. Чаровната водеща на събитието Гери Дончева също беше с прическа от колекция „Разум”.


Вили Бошукова демонстрира с Капка Амзина вечерна прическа в стила на колекция “Разум”

Колекция „Инстинкт” отразява мистичния път на приемане и отваряне към енергията на Вселената – тайната, която е вътре в нас, в природата и света. Косите са необуздани. В прическите присъстват както по-умерения див порив, така и инстинктивните тупирани обеми.Колекция „Разум” – красотата на разума се превръща в отчаяна, трогателна чувственост. Фризурите са в ретро стил като и късите, и дългите коси са оформени на букли с обем. Присъства плътният бретон – прав и накъдрен, който внася аристократизъм. Цветовете в колекцията преливат от скандинавско русо и медно до тъмните тонове на шоколад, патладжан, тъмен махагон, черно и тъмен лешник.Сред моделите в ревюто, които показаха тенденциите в косите бяха: Милена Шаркова - Мисис България 2008, Йордана Димитрова – Мисис България 2012 Universe, Гери Ташкова – Мисис Дама на годината 2012, Жулиета Соколова – собственик на хотел „Сокол”, гр. Сандански, Дима Атанасова – корица на сп. Coiffure Beauty и Габриела Марти.


Габриела Марти с прическа от колекция „Инстинкт”

Сред ВИП гостите, които уважиха събитието бяха: актрисата Татяна Лолова, дизайнерката Жана Жекова, проф. Любомир Стойков, лицата от малкия екран – Валентина Войкова, Десислава Банова и Светослава Рудолф, както и д-р Елиза Георгиева – съучредител на асоциация „Промени живота си сега”, Весела Драганова, Олга Ускова, Явор Цаков, и много други.

Освен към коафьорското изкуство гостите на събитието имаха възможност да се присъединят и към благотворителната кауза за даряване на коса за онкоболни на Асоциация за превенция на рака „Промени живота си сега“. На благотворителния търг след ревюто бяха продадени 3 перуки и два комплекта картини от Irini’s home collections. На специално обособени места се продаваха благотворително предмети на изкуството и перуки. Общата сума, събрана от търга и дарения от вечерта е 2260 лв.
Инициативата „Дари коса – подари перука!” стартира със създаването на Асоциацията за превенция на рака „Промени живота си сега“, чийто учредител е Вили Боршукова. За периода март-октомври 2012 г., 45 човека са дарили косата си за перука, а от името на Асоциацията са дарени 10 перуки на онкоболни. За изработването на една перука са необходими около две седмици, а хубавите перуки от естествена коса са скъпи. Цената им варира между 500 и 1000 лв. и не всеки, който действително се нуждае от перука, може да си позволи да я има.

Асоциация „Промени живота си сега!” работи целогодишно в подкрепа на болните от рак в неравностойно положение. Една от основните превантивни дейности на Асоциацията е свързана с насочването към профилактични прегледи. До момента са направени над 150 профилактични прегледа – мамография и колоноскопия (изследване на дебелото черво), като са предотвратени 25 случая на развитие на рак на дебелото черво.


2012-12-05 | Красота |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 39 Вчера 65
Общо 319300 за 2349 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.