iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


cold! Пълнеем и от кулинарни предавания


Излишните килограми в някои случаи могат да бъдат резултат и от гледането на кулинарни предавания, както и от реклами и снимки, свързани с храната. Американски учени твърдят, че въпреки че готвачите в предаванията използват свежи и здравословни продукти, в повечето случаи зрителите посягат към висококалорична и не особено полезна храна.

image


Според съвета на американските изследователи, феновете на кулинарни предавания сериозно би трябвало да се замислят дали да продължат да ги гледат. Учените от нюйоркския колеж „Хобарт и Уилям Смит“ установили, че гледането на този вид телевизионни издания, както и на снимки и реклами свързани с храна, повишава риска от затлъстяване.
Според тяхното проучване, подобен вид предавания активизират определени дялове на мозъка, които отговарят за усещането на глад. Това подтиква зрителя, гледайки подобно „вкусно” предаване на момента да утоли глада си и то консумирайки чипс или други неподходящи залъгалки. Иронията е именно в това, че готвачите в предаванията си използват свежи и преди всичко здравословни продукти, а зрителите в повечето случаи посягат към висококалорична и нездравословна храна.Всички знаем, че продължителното гледане на телевизия е свързано с липсата на активност, което пък е сигурен път към пълнеенето. По-стари изследвания показват, че гледането на предавания, реклами и снимки на хранителни продукти увеличава желанието за преяждане, а само един час седене пред екрана на ден, може да ви осигури шест килограма отгоре за година!


2012-12-05 | Hot&Cold |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 43 Вчера 65
Общо 319304 за 2349 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.