iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Какво ви подариха за 8-ми март?:

Както всяка година - цветя.

Парфюм, стилно бижу или козметика.

За съжаление - нищо.


Черният чай предпазва от рак на яйчниците


Дамите, които обичат черен чай са изложени на по-малък риск от развитие на рак на яйчниците, твърдят австралийски учени. Според тях, принос за това най-вероятно имат флавоноидите, които изобилстват в популярната напитка.

image


Жените, които през по-голямата част от живота си са консумирали чай могат да очакват големи здравословни ползи от този си навик. Освен другите положителни предимства на ободряващата течност, консумацията й намалява риска от развитие на рак на яйчниците.
Изследователите от Университета „Къртин" в Пърт, Австралия са изследвали 1000 жени със средна възраст 59 години. Половината от жените, участващи в проучването са били с диагноза рак на яйчниците, докато другите 500 са били здрави. Специалистите изследвали детайлно техните навици за пиене на чай: колко често пият напитката, какъв вид консумират и откога са започнали.
Учените установили, че здравите жени са пили по-дълго време чай в сравнение с тези с диагностицирания рак. Започнали са в по-ранна възраст и са пили редовно топлата напитка. Австралийците посочили флавоноидите на черния чай (които са най-широко познати заради действието си като антиоксиданти) – тези мощни съединения, които ни помагат в борбата срещу болестите, като най-важни за „здравната защита".„Чаят е безвредна и евтина напитка. Неговата консумация трябва да бъде поощрявана заради потенциалните положителни ефекти в профилактиката на тази честа и смъртоносна болест при жените", заключава ръководителят на изследването доктор Анди Лий.
Ракът на яйчниците е една от главните причини, за преждевременна смърт при жените и второто по честота гинекологично злокачествено заболяване.


2012-12-06 | Здраве |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 206 Вчера 188
Общо 250606 за 2041 дни
Най-много 342 на 23.02.2017 (23:58)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.