iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Черният чай предпазва от рак на яйчниците


Дамите, които обичат черен чай са изложени на по-малък риск от развитие на рак на яйчниците, твърдят австралийски учени. Според тях, принос за това най-вероятно имат флавоноидите, които изобилстват в популярната напитка.

image


Жените, които през по-голямата част от живота си са консумирали чай могат да очакват големи здравословни ползи от този си навик. Освен другите положителни предимства на ободряващата течност, консумацията й намалява риска от развитие на рак на яйчниците.
Изследователите от Университета „Къртин" в Пърт, Австралия са изследвали 1000 жени със средна възраст 59 години. Половината от жените, участващи в проучването са били с диагноза рак на яйчниците, докато другите 500 са били здрави. Специалистите изследвали детайлно техните навици за пиене на чай: колко често пият напитката, какъв вид консумират и откога са започнали.
Учените установили, че здравите жени са пили по-дълго време чай в сравнение с тези с диагностицирания рак. Започнали са в по-ранна възраст и са пили редовно топлата напитка. Австралийците посочили флавоноидите на черния чай (които са най-широко познати заради действието си като антиоксиданти) – тези мощни съединения, които ни помагат в борбата срещу болестите, като най-важни за „здравната защита".„Чаят е безвредна и евтина напитка. Неговата консумация трябва да бъде поощрявана заради потенциалните положителни ефекти в профилактиката на тази честа и смъртоносна болест при жените", заключава ръководителят на изследването доктор Анди Лий.
Ракът на яйчниците е една от главните причини, за преждевременна смърт при жените и второто по честота гинекологично злокачествено заболяване.


2012-12-06 | Здраве |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 71 Вчера 87
Общо 319090 за 2346 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.