iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


hot! Дъвка против гадене


Специално за хората страдащи от гадене по време на път, ирански учени са създали дъвка, която по-бързо и ефикасно премахва проблема, причинен от „болестта на пътуването“ в сравнение с настоящите лекарства на пазара.

image


„Лечебната" дъвка, която все още е в начален етап на създаване, беше представена по време на годишния конгрес на Американската асоциация на фармацевтите в Чикаго, като средство за бързо и ефикасно облекчаване на симптомите на кинетозата.
Кинетозата или „болест на пътуването”, както е по-популярна, от която страдат голям брой хора по света, може да се прояви във всеки вид транспорт – в автобуса, в колата, в лодката, в самолета, дори и във влака. Тя представлява синдром на лошата адаптация към движението.
„Болестта на пътуването” се причинява от реакцията на много системи в човешкото тяло – на зрителното поле, на равновесието, на усещането за пространство.
Дъвката, създадена от изследователите от Фармацевтичния университет в Техеран, съдържа като основна съставка дименхидринат, който представлява едно от най-ефикасните вещества за лечение на симптомите на „болестта на пътуването”.
Въпреки, че тази съставка вече е позната и под формата на таблетки, усвояването й от организма чрез дъвка е много по-бързо и ефективно.
На този етап още не се знае кога магическата дъвка ще бъде пусната в продажба.

2012-12-10 | Hot&Cold |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 67 Вчера 87
Общо 319086 за 2346 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.