iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Какво ви подариха за 8-ми март?:

Както всяка година - цветя.

Парфюм, стилно бижу или козметика.

За съжаление - нищо.


hot! Дъвка против гадене


Специално за хората страдащи от гадене по време на път, ирански учени са създали дъвка, която по-бързо и ефикасно премахва проблема, причинен от „болестта на пътуването“ в сравнение с настоящите лекарства на пазара.

image


„Лечебната" дъвка, която все още е в начален етап на създаване, беше представена по време на годишния конгрес на Американската асоциация на фармацевтите в Чикаго, като средство за бързо и ефикасно облекчаване на симптомите на кинетозата.
Кинетозата или „болест на пътуването”, както е по-популярна, от която страдат голям брой хора по света, може да се прояви във всеки вид транспорт – в автобуса, в колата, в лодката, в самолета, дори и във влака. Тя представлява синдром на лошата адаптация към движението.
„Болестта на пътуването” се причинява от реакцията на много системи в човешкото тяло – на зрителното поле, на равновесието, на усещането за пространство.
Дъвката, създадена от изследователите от Фармацевтичния университет в Техеран, съдържа като основна съставка дименхидринат, който представлява едно от най-ефикасните вещества за лечение на симптомите на „болестта на пътуването”.
Въпреки, че тази съставка вече е позната и под формата на таблетки, усвояването й от организма чрез дъвка е много по-бързо и ефективно.
На този етап още не се знае кога магическата дъвка ще бъде пусната в продажба.

2012-12-10 | Hot&Cold |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 133 Вчера 226
Общо 251438 за 2045 дни
Най-много 342 на 23.02.2017 (23:58)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.