iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Как да бъдем енергични през зимата


Зимата определено не е от любимите сезони на повечето хора, тъй като идвайки, тя ни носи известен брой неудобства. Заради ниските температури трябва да обличаме повече дрехи и това със сигурност не ни кара да се чувстваме секси. Започваме да излизаме по-рядко и предпочитаме домашния уют.

image


Наред с всичко това е известно и че липсата на слънце през зимните месеци ни кара да се чувстваме уморени, изнервени и недостатъчно активни през работния ден. Когато вечер се приберем вкъщи, умората ни поглъща съвсем и най-приятното забавление става телевизорът, който на практика ни доизморява, а и „благодарение” на него качваме по някое и друго килце.
По мнението на специалистите да бъдем енергични през зимните месеци не е мисия невъзможна, но трябва да спазваме няколко прости правила.
На първо място, разбира се, е начинът на хранене. Трябва да увеличим консумацията на зеленчуци, плодове и храни, богати на белтъчини като месото, рибата и бобовите култури. И не се заблуждавайте, че сладкото дава енергия – този ефект е краткотраен.
За да си помогнем може да приложим и някои дребни хитрости. Например, на няколко места в къщата да поставим красиви фруктиери пълни с различни плодове. Тъй като, както знаем, цветовете действат на подсъзнанието – в единия съд нека да са оранжевите плодове като портокалите и мандарините, в другия – зелените ябълки, в третия – например киви и т.н. По този начин очите се спират върху плодовете и ще свикнем да посягаме към тях вместо към вафлите, солетите и чипса. Друга хитринка до която можем да прибегнем е да сложим зеленчуците в хладилника така, че да ги виждаме веднага щом отворим вратичката. Може пак да ги подредим по цветове – зелени, червени и т.н.
Вторият съвет за енергизиращо хранене през зимата касае напитките. Според специалистите билковите чайове с лимонов сок са най-полезни. Кафето действа ободряващо, но не зарежда с енергия за дълго. Важно място сред енергизиращите напитки заемат и прясно изцедените сокове, които са не само полезни, а и много вкусни.Третият важен фактор е здравият сън. Специалистите съветват да не променяме значително навиците си за сън. Само трябва да лягаме 30 минути по-рано отколкото през лятото. По този начин няма да нарушим изградените навици. Ако обаче рязко ги променим и лягаме с 2 часа по-рано, рискуваме да започнем да се събуждаме посред нощ, а точно когато трябва да ставаме, ще ни се спи страшно много и денят ни ще започне с нервност заради недоспиването. Много важно е и стаята, в която спим, да бъде добре проветрявана.
Според учените един от най-вредните навици, нарушаващи добрия сън, е да се гледа телевизия в спалнята. Те твърдят, че дори трябва да се ляга 20-30 минути, след като сме се отделили от любимия си телевизор.
Нещо, на което повечето хора обръщат много малко внимание, са домашните дрехи. Да, те трябва да са удобни, но не е задължително да са все тъмносини, сиви или кафяви, или най-зле – по-овехтели. Наистина дрехите трябва да ни осигуряват удобство, но това не изключва варианта да бъдат красиви и свежи и така няма да се чувстваме като „пребити” след дългия трудов ден.


2012-12-11 | Здраве | Автор: Диана Георгиева

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 72 Вчера 87
Общо 319091 за 2346 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.