iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


„Какво знаят жените” на Мишел Джаксън и д-р Джулиет Бресан


Всяка жена има история, която може да разсмее, да разплаче, да вдъхнови и да помогне на много други жени. В „Какво знаят жените” авторките Мишел Джаксън и д-р Джулиет Бресан събират малки тайни на около хиляда жени и създават вдъхновяваща книга с мъдрост и познание, споделени от дами от целия свят. Книгата отговаря на важните въпроси, които всяка жена си задава в своето житейско пътуване – въпросите за работата, здравето, любовта, секса, парите, децата, духовността, красотата.

image


За книгата
„Всяка жена има история, която ще вдъхнови някого. Всяка жена има съвет, който ще разреши проблемите на милион други. Искахме да намерим начин да влезем в съзнанието на жените и да съберем техните преживявания. Книга, написана от жени за жени. Почти хиляда жени от целия свят дадоха своя принос в създаването на „Какво знаят жените“. Питахме ги за всекидневието им, за убежденията им, за това, което искат за децата си, как харчат парите си, какво работят. Задавахме им множество въпроси за любовта, приятелството, амбициите и силата им. За това как се чувстват в телата си, смятат ли се за красиви, как се грижат за здравето си, как се справят със страховете си. Помолихме ги да ни кажат какво знаят. От тези хиляди интервюта се роди истинско съкровище на женската мъдрост, вдъхновение и сила.”
Мишел Джаксън и д-р Джулиет Бресан


Жени от цял свят споделят своите истории – трогателни или смешни, изпълнени с полезни практически съвети или с афоризми. Книгата отговаря на важните въпроси, които всяка жена си задава в своето житейско пътуване – въпросите за работата, здравето, любовта, секса, парите, децата, духовността, красотата.
Над тези страници всяка жена може да се посмее или поплаче, тук може да получи полезен съвет, да намери скъпоценен дар за себе си. Приемете го, използвайте го, предайте го нататък... И не забравяйте да си казвате:
Аз съм жена и искам да изживявам дните си в хармония.
Искам да бъда приета такава, каквато съм, не такава, каквато хората искат да бъда.
Искам да вдишвам и издишвам красотата, скрита зад целия този хаос.
Аз съм господарка на своята вселена.
И абсолютно вярвам в себе си!

За авторките
Д-р Джулиет Бресан е лекар и автор на три бестселъра. Тя е сценарист и консултант на популярни телевизионни сериали на медицинска тема. Активно сътрудничи в много документални филми и радиопрограми във Великобритания, САЩ, Франция и Ирландия. Мишел Джаксън завършва Националния колеж по изкуство и дизайн в Ирландия. Води лекции по моден дизайн в Оксфорд. Има двайсет години опит като преподавател по изкуство и дизайн в училища и университети.
Сега двете обединяват сили в най-новата си творба „Какво знаят жените” - вдъхновяваща книга с мъдрост и познание, споделени от жени от целия свят.Но ето как пътищата им са се преплели: „Когато срещнеш някого, понякога наричаме тази среща съвпадение, съдба или предопределеност. В нашия случай бе съчетание от трите, казват дамите. И двете бяхме на един и същи етап от живота си. Бяхме малко над четирийсет години и търсехме нещо, но не знаехме как да го постигнем”. Срещат се по време на писателски курс в Ирландския писателски център – Джулиет се опитва да завърши първия си роман, а Мишел изследва различни жанрове на стила си, докато чака новини за първия си роман от издателя си.
„Почти на една и съща възраст сме, с разлика само от няколко месеца, и животът ни се бе стекъл до този момент по доста сходен начин, така че помежду ни веднага се създаде връзка. Излязохме на по питие в последната вечер на курса и започнахме да си споделяме. Съвпаденията се сипеха едно след друго. Беше чудесно да имаш подкрепата на някой в същата ситуация, когато поемаш по нов път. Сходствата в живота ни се превърнаха във важна част от нашето приключение”, продължават със смях Джулиет и Мишел.
Докато в един мрачен и дъждовен ден, обсъждайки положението в страната и депресията, в която са изпаднали много хора, двете стигат до извода, че жените са тези, които трябва да направят нещо, за да подобрят положението на семействата си. И си задават въпроса какво могат да направят. Решават да напишат книга, с която да помогнат на жените, които често са най-тежко потърпевши от икономическия крах, да се почувстват по-добре, да открият мъдростта и извора на сила в себе си, с които могат да помогнат и на други в тяхното положение. „Работата започна с имейли и разговори с наши приятелки и близки, обяснява Джулиет. Питахме ги дали имат някакъв съвет, който желаят да споделят с другите жени. Водехме си бележки и създадохме блог, но имахме нужда от нещо повече, за да стигнем до по-голям брой жени. Затова си създадохме страница във Фейсбук. Вече бяхме обсъдили идеята си с издателите от Hachette. Те много я харесаха и ни предложиха договор. Книгата започна да се пише сама и все повече жени от цял свят се присъединяваха и споделяха мислите си с нас. Странно е колко много си приличат жените – независимо дали ни пишеха от Канада, Либия, Австралия или от някоя европейска държава. Базата ни с приятели се разширяваше, жените казваха на други жени за страницата ни и споделяха своите зрънца мъдрост с нас. Изградихме една онлайн общност на жени, без дори да го осъзнаваме в началото, и всички станахме приятелки.
Чувството е чудесно – да знаеш, че нещо, започнало като приятелство между две жени в малък бар в Дъблин на джин и тоник, се превърна във вдъхновяваща кампания, която събра заедно жени от цял свят. Надяваме се това да е само началото. Надяваме се книгата да стигне до още повече жени и нашата приятелска общност да расте и да се развива”.

Издателска къща КРЪГОЗОР

2012-12-12 | Култура |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 47 Вчера 65
Общо 319308 за 2349 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.