iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Красота с дъх на озон


Озонотерапията е метод на лечение, който получава все по-голямо разпространение в световен мащаб и е част от налагането на цялостна концепция за превенция на стареенето. Стремежът на водещите естетични и дерматологични клиники в света е с помощта на различни процедури и методи да повишат качеството на живот на пациентите си, т.е. човек да се запази максимално дълго време здрав, работоспособен, пълен с енергия и в добра физическа форма. За озонотерапията са характерни висока ефективност, добра поносимост и пълно отсъствие на нежелани странични реакции.

image


Терапията се извършва с помощта на т.нар. озонов генератор, който произвежда медицински озон или по-точно – озонокислородна смес, която се използва в съответната дозировка в зависимост от приложението.
Медицинският озон окислява кръвта, действа антибактериално и антивирусно, стимулира имунната система и повишава защитните сили на организма, подпомага черния дроб в детоксикиращата му функция, улеснява разграждането на мазнините, подобрява кръвоснабдяването на всички органи, включително и на кожата.
Какво представлява озонът?
Озонът е алотропна форма на кислорода. Представлява безцветен газ със специфична миризма. Молекулата му се състои от 3 кислородни атома. В природата се открива в големи количества в стратосферата. В този слой се образува под действието на ултравиолетовата слънчева радиация, като предпазва Земята от вредното й въздействие.
Невероятно голям спектър на приложение
• За лечение на дискови хернии и други заболявания на периферната нервна система.
• При мигрена, невроза, депресивни състояния.
• В дерматологията – за лечение на псориазис, витилиго, акне, екземи, гъбични и бактериални инфекции, рани при диабет или от недостатъчно кръвооросяване, белези.
• При обща умора и отпадналост.
• Чернодробни увреждания и още много други заболявания.
• Озонотерапията успешно се комбинира с различни процедури и помага за по-бързото възстановяване след естетични и други оперативни интервенции.
• За повишаване на работоспособността, детоксикация на организма и превенция на стареенето е необходим курс от 10 процедури веднъж годишно.Козметологично приложение на озонотерапията
За лечение на целулит
Много добър резултат се постига, когато се третира целулит в началните стадии. Озонокислородната смес стимулира мастния обмен, активира и механизъм за естествено намаляване на мастните натрупвания. Също така се подобрява кръвообращението, кожата възвръща еластичността и стегнатостта си. Нормализира се и структурата на съединителната тъкан. Времетраенето на терапията е 15 минути. Необходими са около 10 процедури (веднъж или 2 пъти седмично) в зависимост от вида целулит.
Премахване на бръчки
Насищането с озонокислородна смес в зоните с бръчки увеличава кръвоснабдяването, обменните процеси в кожата се засилват, стимулира се синтезът на колаген и еластин, постепенно с времето бръчиците и линиите се заличават, постига се видимо подмладяване на кожата. Препоръчват се 8–10 процедури, които се провеждат 2 или 3 пъти седмично.


2012-12-18 | Естетична медицина |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 72 Вчера 87
Общо 319091 за 2346 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.