iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


„СТРОМ“ на Еманюел и Беноа дьо Сен Шама


Книгите от поредицата „СТРОМ” разказват за приключенията на близнаците Рафаел и Рафаела, които се подготвят за членство в тайнствената организация - Рицарите на Необичайното. Нейните членове владеят силата и способностите на Стром и служат на тайната мисия да крият от простосмъртните съществуването на невидими светове. По време на обучението на близнаците таен колекционер открадва необичаен предмет: древен компютър на четири хиляди години, открит в египетска гробница. Мистерията се задълбочава още повече, когато те разбират какво се крие в него: снимка, изобразяваща ги в компанията на техния кръстник Тристан…

image


Тийнейджърите в България ще се развличат с хитовата фантастична поредица „СТРОМ“ на френските автори Еманюел и Беноа дьо Сен Шама. Трите романа ще бъдат основното четиво на участниците в „Читателска щафета 3: Силата на СТРОМ“, организирана от сайта Detskiknigi.com с подкрепата на издателство Сиела.
Играта ще продължи от 29.11.2012г. до 15.04.2013г., като в този период желаещите да вземат участие трябва да прочетат трите книги от поредицата СТРОМ, да влязат на специалния сайт www.strom.detskiknigi.com, да попълнят специалната форма за участие и да я изпратят до организаторите. Кампанията е част от инициативата „Читателска щафета“, която цели да стимулира младите да четат и други произведения извън литературата от задължителния за учениците списък.

"Благодарение на промените, които направихме във формата на кампанията, се надявам интересните поредици да достигнат до повече деца и наистина да успеем да им покажем, че четенето може да бъде забавно занимание. В това начинание залагаме на естественото любопитство и страст на тийнейджърите към фантастичните книги, а при по-малките читатели - на прекрасните и леснодостъпни текстове на Бевърли Клиъри" – сподели Вал Стоева, главен редактор на www.DetskiKnigi.com.

За авторите
Беноа дьо Сен Шама е роден през 1970 г. Завършил икономика, изучавал политически науки; съветник на Председателя на Лувъра от 2005 г.; доцент в Института за политически науки от 2000 г.
Еманюел е родена през 1973 г. Има магистърска степен по литература, диплома по Политически науки (1998 г.); доцент в Института за политически науки в Париж. Те са женени, имат три деца и са кавалери на Ордена за изкуство и литература.Книгите им са отличени с множество литературни награди, сред които - Неподкупните, Сент-Екзюпери и Европейската литературна награда.
Лувърът заема централно място в живота им: Беноа работи там, Еманюел е минала през Школата на Лувъра, а редица от книгите им са свързани с това удивително място. Именно по време на едно среднощно посещение на музея, на светлината на факлите, им идва идеята за СТРОМ, фантастична сага, черпеща идеи от една правдоподобна, вкоренена в реалността измислица, жанр, който те кръстиха „мечтателство”.
За своя странен писателски тандем авторите споделят: „Пишем на четири ръце, прибягвайки към различни техники, за да „кръстосаме нашите въображения”, които доста се допълват.“ „Нашите истории имат претенциите да са мост между класическата приказка и съвременния свят. Мотивацията ни е да донесем малко радост, емоция, оптимизъм, да окуражим вкуса към четенето и да измисляме нови светове, чиито граници са само в собственото ни въображение“, споделят още те.

Издателство СИЕЛА

2012-12-21 | Култура |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 67 Вчера 87
Общо 319086 за 2346 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.