iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Плюш и кадифе – „кралете на зимата”


Плюшът и кадифето триумфално се завърнаха този сезон. Но бъдете внимателни! Ако сте избрали мекотата и разкоша на тези материи, трябва да имате предвид, че границата между безупречния вкус и кича е много, много тънка.

image


Провъзгласени като символ на кича, но и на лукса, еднакво обичани и отхвърляни, модните дизайнери са единодушни за едно – не е стойностен този зимен гардероб, докато плюшът и кадифето не заемат почетното си място между другите материи в него!
Манията по разкошните лъскави материи има много просто обяснение. Те доставят неповторимо приятно усещане за мекота и комфорт на кожата и са отлична защита от студа в зимните дни и нощи. Също така кадифето и плюшът са материи, с които лесно се работи, тъй като тяхната плътност позволява на дизайнерите при създаването на модела да развихрят въображението си на воля. Освен всичко това, плюшът придава блясък и очарование на външния вид и умело използван, разкрива безупречния вкус на собственика си.Най-широко разпространеното приложение на текстилните „крале на зимата” е разбира се при правите панталони тип „цигара”, но също така и при тези модели, които са носени от еманципираните жени на Холивуд като Лорън Бакол и Марлене Дитрих.
Не можем да не споменем, разбира се и сакото, изработено от плюш или кадифе. Създадена за мъже, тази част от облеклото издава интелектуално настроения, но и склонен към предизвикателства и рискове мъж. Жените, които се спират на същата материя за изработката на свой модел, имат желание да облекат една еманципирана личност, която е равностойна на своя партньор във всичко, като същевременно изглежда дискретно съблазнителна.
Дрехата, която най-добре допълва нежната жена е грубата кройка на мъжкия костюм, отбелязват експертите от модна къща Chanel. Модерните представителки на по-красивия пол носят плюш в приглушени тонове, с акцент върху панталоните, които са умело скроени, за да покажат, но и да прикрият това, което трябва.
При сандалите например, Yves Saint Laurent смело съчетава мекотата на „зимните крале” с ярки цветове. Акцентът при тях са златните детайли, които допълват цялостната визия на сандалите и носят усещане за шик.
Духът на дръзката мода съветва да изберете огнени нюанси, като този сезон предлага почти всички цветове в модата – от тъмночервеното до ярките му нюанси, но и бронз, злато и горчица, които добре съчетани, придават особен чар.
Имайте предвид, че заради плътността си и характерния си блясък тези материи не ласкаят всяка фигура. Поради тази причина трябва да бъдем много внимателни и самокритични в избора си, за да не постигнем обратен на желания ефект.2012-12-22 | Мода |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 67 Вчера 87
Общо 319086 за 2346 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.