iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Морковът – страж на здравето


Тези от вас, които обичат и редовно похапват моркови, могат спокойно да посрещнат зимата. Освен че пречистват отлично организма и ни защитават от сърдечен удар, морковите действат благотворно също така и на кожата, зъбите и венците.

image


Любимата храна на Зайо Байо е морковът. Много пъти сме виждали симпатичния дългоушко от анимационните филми, който си гризка от оранжевото коренче, любувайки се на вкуса му.
Ако попитаме диетолозите обаче, те биха ни казали, че трябва да приемем моркова на сериозно. Те съветват, колкото се може по-често и под всякаква форма зеленчукът да присъства на масата ни.
Въпреки че се намира по всяко време в магазините, сезонът на моркова е есента. По това време могат да се намерят най-качествените и свежи представители на зеленчука.Хрупкащият корен изобилства от полезни елементи, между които е и бета-каротинът, който в черния дроб се преработва във витамин А. В списъка с благотворното въздействие на морковите попадат тенът на лицето, доброто състояние на кожата, зъбите и венците. Трябва да знаете и че онези, които често консумират оранжевия зеленчук по този начин пречистват организма си, а резултатът е повишена антибактериална защита и по-малък риск от инфаркт.
Както всеки плод и зеленчук, така и морковът е най-добре да се консумира колкото се може по-свеж. Това изобщо не е трудно, тъй като без значение от сезона един-два моркова могат да се настържат във всяка салата.
Прясно изцеденият морковен сок става много по-вкусен, когато се смеси със сок от ябълка, а ако към тях се добави и сок от цвекло, сместта се превръща в истинска защитна бомба за организма.Печен или варен морковът също запазва полезните си свойства, макар и това да е компромисен вариант за консумиране на оранжевия корен.


2012-12-21 | Здраве | Автор: Диана Георгиева

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 67 Вчера 87
Общо 319086 за 2346 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.