iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


„Да започнем отначало” на Александра Потър


В своите романи („Внимавай какво си пожелаваш”, „Без гордост и предразсъдъци”, „Ако върнеш времето назад” и „Ти, който не си за мен”) Александра Потър съчетава романтика, хумор и неочаквани обрати с малко магия и чудеса, с които прекрачва границите на обичайното. Създава усещане за бягство от действителността, в което потъваш като в прекрасна следобедна дрямка. Често тези съвременни приказки са вдъхновени от собствения й живот.

image


Така например след една раздяла Потър започва да се самообвинява, както често правят жените. Иска й се да има възможност да направи нещата по различен начин, така че връзката й да тръгне по друг път. Именно тази история я вдъхновява за романа „Да започнем отначало”. „Помислих, че ще бъде страхотна история, ако дам на героинята си втори шанс за нейната връзка. Ако по някакво чудо започне да излиза отново с приятеля си. Представете си само какви неща би могла да направи!”

В романа „Да започнем отначало” всяка жена ще припознае себе си или свои приятелки. Защото...
Нима всички момичета не искат едно и също, след като са изоставени?
* бившият да остане завинаги сам и да се превърне в миришещ дърт ерген
* тя да се заточи на пуст остров и да не вижда жива душа до края на живота си
* но най-добре би било да не го беше срещала въобще!
Само ако можеше да започне отначало...
А какво ще стане, ако тези желания се сбъднат?
Сърцето на Тес е разбито, когато Себ я зарязва. Тя вини себе си за случилото се. Ако можеше да направи всичко по друг начин... Само ако можеше да поправи грешките си... Но не може. Трябва да го преживее и да продължи нататък. Но колкото и да се опитва, не може да го преодолее.
В навечерието на Нова година Тес е сама. Ядосана и огорчена, тя ритуално изгаря кутията, пазеща техните спомени, и си пожелава никога да не беше срещала бившето си гадже. Когато се събужда, открива, че желанието й се е сбъднало. Тес осъзнава, че й е даден шанс. Да започне отначало! И си обещава, че този път ще направи нещата различно...
Но това ли е пътят, който ще я отведе до мъжа на мечтите й?


Романите на Александра Потър – смях, любов и капчица вълшебствоАлександра Потър е родена в Брадфорд, Англия. Завършила е университета в Ливърпул. Първоначално работи като журналист и заместник-редактор в най-тиражираните дамски списания в Англия - ELLE, Company, She, Red, More!, Here и Cosmopolitan. Впоследствие заминава за Сидни, Австралия, където продължава кариерата си в австралийския Vogue и в сп. Cleo.
Но истинската мечта на Александра Потър е да пише. Самата тя признава, че планира да стане писател още от шестгодишна: „Произхождам от малко английско градче, наречено Брадфорд, където са израснали сестрите Бронте. Моята майка ми разказваше за „Брулени хълмове” и „Джейн Еър”. В музея има изложени малки книжки, в които те са писали свои разкази като деца. Тези миниатюрни книжки ме впечатлиха много и помня, че когато се прибрах у дома, се опитах сама да напиша такава. Оттогава започнаха опитите ми да пиша разкази и романи. Така че това е мой отдавнашен стремеж, но все пак беше по-скоро мечта. Всъщност не вярвах, че някой като мен може да се справи с това. Смятах, че човек трябва да е наистина специален, за да стане писател."
Според критиците три неща привличат особено силно читателската публика към книгите на Александра Потър - хуморът и позитивният поглед към света, които са характерни за всяка добре написана романтична комедия, и неповторимият писателски стил, който сякаш разиграва сюжета не просто в думи, а в образи.
Романите й се превръщат в бестселъри не само по целия свят, но и в България. След „Внимавай какво си пожелаваш”, „Без гордост и предразсъдъци”, „Ако върнеш времето назад” и „Ти, който не си за мен” идва ред на най-новата й книга – „Да започнем отначало”.

Интервю с Александра Потър

Откъде черпите вдъхновение за идеите и сюжетите в романите си?
Харесва ми да мисля нестандартно, да прекрачвам границите на обичайното. Постоянно си казвам наум: „Представи си, че...”. Например представи си, че излизаш на среща с мистър Дарси. Или, представи си, че срещнеш двайсетгодишното си аз... Всички тези идеи са ме очаровали и се надявам, че и читателите са намерили същото удоволствие и забавление в тях.
Винаги ли знаете как ще свършат романите ви, докато ги пишете, или краят се разкрива пред вас в процеса на писане?
Първите няколко месеца от работата по всеки роман седя на масата пред белия лист и внимателно начертавам сюжета. За мен е важно да създам една добра главна линия, да съм наясно какво послание искам да предам, какъв край точно искам да има. След това започвам отзад-напред, така да се каже – оформям героите, образа им, причините за действията им, тяхната мотивация.
Винаги ли сте искали да бъдете писател? Ако не се занимавахте с това, каква кариера щяхте да изберете?
Наскоро разчиствах апартамента на родителите си и открих няколко „романа”, които съм писала като дете. Първият - когато съм била на девет години! В него става дума за вълшебното десето стъпало на едно стълбище. Беше изумително да си припомня това, защото си дадох сметка, че още тогава съм писала истории с магически елементи. Винаги съм обичала да пиша – като начин да изразявам себе си, но освен това обичам и изкуството и дори спечелих няколко конкурса, когато бях по-малка. Всъщност бях решила да се посветя на рисуването, но в последния момент промених намеренията си и записах английска литература в университета. Така че, ако не бях станала писател, сигурно щях да избера професия, в която е включено рисуването и изкуството като цяло.
Има ли конкретни книги или автори, които са ви повлияли и оформили вашия стил на писане?
Може би съм доста различна от повечето писатели, защото пиша много „визуално”. Представям си как сцената се разиграва пред очите ми и я описвам. Сякаш гледам филм. Причината е, че като малка бях голям почитател на киното и все още съм такава. Когато писах първия си роман, исках да пресъздам същото усещане, което човек изпитва, когато гледа филм. Исках читателите ми да поемат на пътуване и когато стигнат до края на книгата, да останат със същото добро чувство, което имат на излизане от киносалона. В това отношение бях много повлияна от всички романтични комедии като „Когато Хари срещна Сали”, „Ани Хол” и, общо взето, всичко от Ричард Къртис.
Какви книги обичате най-много да четете? Подобни на вашите или нещо съвсем различно като жанр?
Предпочитам да чета книги, напълно различни от тези, които аз пиша – голям почитател съм на автобиографиите. Колкото са по-пикантни, толкова по-добре!
Имаме вълнуваща новина – „Ти, който не си за мен” скоро ще се превърне във филм за големия екран. Кой от другите ви романи според вас е подходящ за такава филмова адаптация?
Опасявам се, че съм пристрастна и ще отговаря: „Всичките!”. Всъщност филмовите права за някои от другите ми книги също са продадени. Мисля, че „Без гордост и предразсъдъци” също е много подходящ текст за филм... Само си представете всички тези прекрасни костюми!
След „Да започнем отначало” вече знаем, че пишете нова книга. Нещо, което може да ни разкриете за нея?
Това ще бъде първи роман от серия от пет книги. Много се вълнувам, защото за първи път пиша серия романи! Героинята е страхотна, основната идея и концепция също, така че само ни остава да стискаме палци читателите да приемат тази нова книга и да искат да прочетат цялата поредица. Мога да кажа само, че в първата част действието се развива в магическия свят на Индия. Прекарах цял месец там в проучвания и това наистина е изумителна страна...
Източник: Pageturnbooks.wix.com


Издателска къща КРЪГОЗОР

2012-12-22 | Култура |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 73 Вчера 87
Общо 319092 за 2346 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.