iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


UV лампата за маникюр и ноктопластика е безвредна!


Според най-нови изследвания стана ясно, че UV лампата в салона за красота не води до рак на кожата. Втвърдявайки гел-лака за минути и предоставяйки висока и доказана дълготрайност на маникюра, лампата е еволюция в разкрасителните процедури. Много често обаче клиентки отказват да подложат току-що направения си маникюр под лъчите на ултравиолетовата лампа, защото смятат, че са запознати с факта за неблагоприятното влияние на лъчите върху кожата.

image


Отхвърляйки процедурата, те я намират за опасна и дори рискована. За щастие наскоро излезе надеждно проучване, което посочи, че човек трябва да се подложи на средно 13 000 – 40 000 процедури с професионалния апарат, за да засили евентуалния риск от подобно заболяване. Погледнато по друг начин, това всъщност прави 250 години ежеседмичен маникюр, което е практически невъзможно да се постигне.Важно е да се знае, че не всички UV лампи са еднакви. Традиционните са 36W UV лампи и се срещат най-често в салоните за красота. Те са по-големи като размер и можете да положите двете си ръце едновременно или също така да се използва за направата на педикюр. Ако обичате да правите маникюра си в домашни условия, по добре се спрете на по-слаба 9W UV лампа, но тази светлина не може да изпече гел-лака добре, затова вместо него нанесете нормален заздравител. И двата вида лампи е препоръчително да разполагат с вграден таймер, който се изключва на втората минута. Без него е значително по-некомфортно и трябва сами да си засичате време.
Краткото излагане на UV лъчите на лампата (около 10 минути за цялата процедура) е безвредно и не представлява опасност за вашето здраве.


2012-12-23 | Красота | Редактор: Илона Исаева

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 68 Вчера 87
Общо 319087 за 2346 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.