iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Зимната шапка – пред нея модните тенденции са безсилни


С предпазители за ушите или без тях, от истинска или изкуствена кожа, умалена или пищна и не на последно място - стилен моден аксесоар, зимната шапка е пръв и незаменим приятел в студените дни.

image


Зимният сезон предоставя големи предизвикателства по отношение на аксесоарите, защото освен стилни и естетически издържани, преди всичко те трябва да бъдат практични.Вечен аксесоар, който с лекота се противопоставя на отминаващите тенденции, които модата агресивно диктува, със сигурност можем да наречем шапката с косъм, във всичките й разновидности.
Сред най-популярните модели са класическата шапка с косъм, тази с кръгла форма и моделът, който разполага с предпазители за ушите, които могат да бъдат вдигнати и вързани върху шапката, позната като ушанка. Корените на ушанката идват от Скандинавия, Азия и Германия. Най-известният модел, който е популярен и до днес, идва от Русия и е бил създаден като необходима част от военната униформа, пригоден към ледените зими в Съветския Съюз.
Обикновено ушанката се прави от овча кожа, но е еднакво представена както от модели от естествена, така и от изкуствена кожа. Естественият вариант най-често е изработен от полярна лисица или заек.
Специално пригодена, освен главата, да топли брадичката и линията на челюстта, също така тя се е използвала и да „поглъща” леките удари по главата. И въпреки, че не може да замени каската по твърдост, тя се е оказала незаменима, когато става въпрос за топлене на главата и лекота на носене.
Активисти за правата на животните логично се застъпиха за моделите шапки, изработени от изкуствена кожа, които пък от своя страна варират от достоверно копие до очевидно преувеличен фалшив блясък на косъма.Дамите със стил задължително трябва да имат поне един модел шапка с косъм в гардероба си. Дали е наследена или купена, от изкуствена или естествена кожа, с предпазители за ушите или без тях, тази неизменна част от модните аксесоари е не само красива, вечна и актуална, но също така и доказано практична – когато дойде зимата тя е повече от необходима.2012-12-24 | Мода | Автор: Диана Георгиева

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 67 Вчера 87
Общо 319086 за 2346 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.